Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire UIMITOARE. Unde au TRĂIT cei mai ÎNFIORĂTORI MONŞTRI din istorie | GALERIE FOTO
Descoperire UIMITOARE. Unde au TRĂIT cei mai ÎNFIORĂTORI MONŞTRI din istorie | GALERIE FOTO

Descoperire UIMITOARE. Unde au TRĂIT cei mai ÎNFIORĂTORI MONŞTRI din istorie | GALERIE FOTO

"Creasta" dinozaurilor din Morrison, Colorado, a devenit unul dintre cele mai cunoscute situri arheologice din lume datorită fosilelor de dinozaur descoperite aici. În 1877 Arthur Lakes a descoperit zona locuită de-a lungul timpului de numeroase specii de dinozauri, printre care Apatosaurus, Diplodocus, Stegosaurus şi Allosaurus. Încă pot fi văzute oasele acestora în pietre.

O altă atracţie a parcului este dealul cu sute de urme de dinozauri, fosilizate în piatră, dezvăluit în 1937. Urmele au fost lăsate de dinozauri în urma cu mai bine de 100 de milioane de ani, când aceştia migrau din nord spre sud-

În urmă cu peste 145 de milioane de ani, zona cunoscută acum drept Colorado era o câmpie străbătută de râuri, iar dinozaurii locuiau de o parte şi de alta a acestuia, relatează amusingplanet.com. Oasele acestora s-au fosilizat în nisip şi noroi.

Locul este cunoscut acum pentru semnificaţia sa istorică şi ştiinţifică, fiind transformată într-un parc natural. Acum există o sală de expoziţie cu fosilele descoperite în zonă şi o pistă de 1.5 mile în aer liber, printre cele 15 site-uri care conţin urme ale giganţilor.