Evenimentul Zilei > Social > DESCOPERIRE ŞOCANTĂ în judeţul VRANCEA. Reprezentanţii ISU nu se AŞTEPTAU să găsească AŞA CEVA
DESCOPERIRE ŞOCANTĂ în judeţul VRANCEA. Reprezentanţii ISU nu se AŞTEPTAU să găsească AŞA CEVA

DESCOPERIRE ŞOCANTĂ în judeţul VRANCEA. Reprezentanţii ISU nu se AŞTEPTAU să găsească AŞA CEVA

Un proiectil exploziv de război de calibru 76 mm a fost găsit, miercuri, pe Bulevardul Independenţei din oraşul Panciu, au informat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii (ISU) Vrancea, informează Agerpres.

Potrivit acestora, proiectilul a fost găsit pe bordura de pe marginea drumului, iar zona a fost izolată până la înlăturarea stării de pericol, intervenţia durând circa 45 de minute. Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care proiectilul a ajuns în acel loc.

De asemenea, un alt proiectil de calibru similar a fost descoperit de către un cetăţean în propria grădină aflată pe strada Democraţiei din Panciu, muniţia fiind ridicată, şi în acest caz, de către pirotehnişti.

Tot în cursul zilei de miercuri, au mai fost găsite un proiectil exploziv şi 85 cartuşe de infanterie în malul albiei Râului Şuşiţa, între localităţile Tişiţa şi Panciu.

Reprezentanţii ISU nu exclud posibilitatea ca muniţia să fi fost scoasă la suprafaţă în urma fenomenelor hidro-meteorologice din ultima perioadă, care au dus la creşterea nivelului şi debitului apei.

"Proiectilul exploziv de calibru 240 mm a fost identificat semiîngropat în albia râului Şuşiţa, între localităţile Tişiţa şi Panciu. O persoană care trecea prin zonă a observat elementul de muniţie neexplodată şi a apelat numărul unic de urgenţă 112. (…) Acestea au fost ridicate de specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Anghel Saligny' al Judeţului Vrancea. (…) În fiecare situaţie, specialiştii pirotehnişti au cercetat zona în vederea identificării unor eventuale alte elemente de muniţie, după care le-au transportat în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii ulterioare", au precizat reprezentanţii ISU Vrancea.

Aceştia le recomandă cetăţenilor ca în eventualitatea în care găsesc elemente de muniţie neexplodată, să nu le atingă şi să anunţe autorităţile, în timp cât mai scurt, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.   

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: