Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire macabră în casa unui bărbat. Modul halucinant în care a încercat să mascheze o crimă
Descoperire macabră în casa unui bărbat. Modul halucinant în care a încercat să mascheze o crimă

Descoperire macabră în casa unui bărbat. Modul halucinant în care a încercat să mascheze o crimă

Poliția din Austria a descoperit un bărbat care a ținut cadavrul mumificat al mamei sale într-un subsol timp de mai bine de un an și a continuat să primească pensia acesteia. El a păcălit statul cu aproximativ 50.000 de euro.

Conform informațiilor existente la dosar, femeia de 89 de ani, din regiunea Tirol, care ar fi avut demență, ar fi murit din cauze naturale în iunie anul trecut. Fiul ei, în vârstă de 66 de ani, i-ar fi dus trupul în pivniță și l-ar fi lăsat acolo, acoperindu-l cu gheață pentru a masca mirosul.

Poliția crede că în tot acest timp a primit ilegal aproximativ 50.000 de euro, echivalentul pensiei la care femeia ar fi avut dreptul în continuare.

Frauda a ieșit la iveală după ce un poștaș nou a cerut să o vadă pe bătrână și ar fi fost refuzat, potrivit poliției din Austria. Polițiștii au început cercetările și au descoperit fapta îngrozitoare.

Bărbatul a recunoscut că nu avea alte venituri

Poliția a declarat pentru postul public de radio că suspectul și-a acoperit mama cu nisip pentru pisici și că și-a recunoscut fapta. Bărbatul ar fi mărturisit că nu avea alte venituri în afară de pensia mamei și că dacă ar fi declarat decesul, nu ar fi avut bani nici pentru înmormântare, nici pentru întreținerea casei.

Pentru a evita vizita fratelui lui, el i-ar fi spus acestuia că mama lor era la un spital pentru îngrijiri și că era într-o stare așa de proastă, încât nici nu l-ar fi recunoscut, a mai comunicat poliția.

Totul a ieșit la iveală în momentul în care poștașul a anunțat autoritățile, iar acestea au început o anchetă care a dus la descoperirea ulterioară. Ofițerul a spus că bărbatul nu avea alte venituri și le-a spus că plățile s-ar fi oprit imediat dacă ar fi raportat decesul, lăsându-l incapabil să plătească înmormântarea mamei sale sau să păstreze casa pe care o împărțiseră. Suspectul a mai declarat că i-a spus fratelui său că mama lor primea îngrijiri la un spital și că nu merită vizitată, deoarece starea ei însemna că este puțin probabil să-l recunoască.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: