Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire halucinantă în casa unui milionar brazilian. A fost arestat imediat. Foto
Descoperire halucinantă în casa unui milionar brazilian. A fost arestat imediat. Foto

Descoperire halucinantă în casa unui milionar brazilian. A fost arestat imediat. Foto

În momentul descinderii efectuate de anchetatori la locuința unui milionar brazilian suspectat de pedofilie, în Rio de Janeiro, oamenii legii au găsit o colecție uriașă de suveniruri, obiecte, medalii și uniforme naziste, toate originale.

Poliția din Rio de Janeiro a descoperit o colecție de obiecte și arme din Germania nazistă estimată la trei milioane de euro.

Peste 1.000 de obiecte au fost găsite la locuința suspectului de 58 de ani, printre care uniforme naziste, publicații, picturi, simboluri naziste, imagini cu Adolf Hitler, steaguri și medalii ale celui de-Al Treilea Reich. Au mai fost găsite arme și muniție din acea perioadă.

Colecția a fost descoperită după ce poliția a mers acasă la suspect pentru a-l aresta, el fiind acuzat că ar fi violat un minor și ar fi abuzat alți minori în apartamentul său din vestul orașului. Ulterior, el a mai fost acuzat de posesie ilegală de arme și discriminare rasială.

Practic, suspectul a fost arestat după ce o familie din cartierul său a anunțat poliția că individul le-a violat fiul, în vârstă de 12 ani.

Bărbatul a fost identificat drept  Aylson Proença Doyle Linhares, 58 de ani. El este acuzat că a mai abuzat și alți copii.

„Este un om inteligent, însă neagă existența Holocaustului, este homofob, este pedofil și spune că vânează homosexuali”, a declarat Luis Armond, detectivul principal al cazului, pentru Reuters. „Nu sunt doctor, însă îmi pare a fi un psihopat nebun”, scrie Digi24.

Suspectul provine dintr-o familie foarte bogată

Armond a mai spus că suspectul provine dintr-o familie bogată de investitori și probabil s-a folosit de banii primiți moștenire pentru a-și crea colecția. Detectivul a estimat că o uniformă de ofițer superior nazist valorează în jur de 250.000 de euro.

Linhares a fost pus sub acuzare pentru posesie ilegală de arme, rasism și pedofilie. În calculatorul său au fost găsite fotografiile mai multor minori. Anchetatorii investighează, de asemenea, eventualele sale legături cu grupări neonaziste și alte organizații de extremă-dreapta.

Polițiștii verifică acum dacă suspectul are legături cu grupări naziste și de extrema dreaptă, încercând să stabilească dacă acesta căuta astfel de obiecte. Colecția de obiecte din Germania nazistă va ajunge la un muzeu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.