Steve Jones a surprins pe fundul Mării Adriatice, la o adâncime de peste 70 de metri, imagini cu un avion de luptă, care în anul 1944 brăzda cerul fostei Yugoslavia, potrivit The Sun

Imaginile făcute de fotograful britanic au dezvăluit însă ceva și mai spectaculos. Steve Jones a găsit și rămășițele pilotului care s-a sacrificat ca ceilalți membri ai echipajului să scape.

Se pare că locotenentul american Ernest Vienneau  a dispărut, împreună cu bombardierul B-17, pe care îl pilota la data de 6 moiembrie, 1944, după ce a fost lovit de tunurile antiaeriene.

Pilotul de 25 de ani a reușit să aterizeze în apele de coastă ale Croației, astfel ca echipajul care se afla la bord să poată scăpa. Din nefericire, singurul care s-a scufundat odată cu bombardierul american, a fost pilotul Ernest Vienneau.

Sursa foto: The Sun

Deși familia pilotului a încercat să recupereze trupul neînsuflețit al pilotului, armata americană i-a spus că acesta s-a pierdut în mare.

După mai bine de 70 de ani, fotograful britanic Steve Jones a reușit, în sfârșit să găsească locul unde bravul pilot a murit.