Evenimentul Zilei > EVZ Special > Descoperire ciudată la piața de legume. Ce a găsit un bucureștean într-o roșie cumpărată în Obor
Descoperire ciudată la piața de legume. Ce a găsit un bucureștean într-o roșie cumpărată în Obor

Descoperire ciudată la piața de legume. Ce a găsit un bucureștean într-o roșie cumpărată în Obor

Un cumpărător bucureștean a făcut o descoperire ciudată într-o roșie pe care a cumpărat-o de la piață, de la un fermier.

Bucureșteanul a mers la Piața Obor și a cumpărat câteva roșii de la unul dintre comercianții care vând la tarabă. Odată ajuns acasă, a luat una dintre legume cu gândul de a-și face o salată. A tăiat-o, iar când a privit în interior, în miez, a observat mai multe fire verzi, precum niște rădăcini. Acestea se dezvoltau în interior, ca niște șerpișori. În plus, tomata avea un miros respingător, după cum relatează Fanatik.

Omul a crezut, pe bună dreptate, că leguma a fost supusă unor tratamente cu substanțe chimice și acesta este motivul pentru care s-a dezvoltat astfel.

A mers a doua zi în piață pentru o discuție cu vânzătorul. Nu l-a mai găsit, însă ceilalți comercianți i-au luat apărarea spunând că roșia nu a fost stropită sau tratată și că ceea ce a găsit este doar o întâmplare.

Mesajul cumpărătorului

Nemulțumit de răspunsurile primite bucureșteanul a fotografiat leguma și a postat imaginea pe un grup al legumicultorilor.

„Ne omorâți cu zile ca să faceți bani. De unde aveți roșii coapte când afară plouă de rupe, frig a fost până de curând și soare mai deloc? Cu ce le stropiți? Foarte normal ar fi ca cel care vinde roșii în piață sau orice altceva să aibă trecut pe lângă certificatul de producător și cu ce a stropit și tratat plantele.

Nimeni, niciodată nu îi verifică pe fermierii ăștia. Nenorocirile astea de stropesc ei sunt la liber, le poate cumpăra și un copil. Vă văd pe grupul acesta cum vă întrebați unul pe celălalt cum se combină soluțiile, câtă apă să puneți.

Păi, de unde știți voi? Lucrul acesta trebuie să-l facă un specialist, nu voi. De unde știți gramaj, cantitate? Unul spune ceva, altul altceva. Și noi mâncăm. Ne omorâți, băi, ne omorâți. Faceți experimente pe noi”, a scris acesta pe grupul legumicultorilor, conform Fanatik.

Fermierii susțin că nu este nimic anormal

Cu toate acestea, producătorii de roșii susțin că nu este nimic în neregulă cu leguma respectivă. Ei spun că nu este vorba nici de mutații și nici de rezultatul unor tratamente chimice.

„Nici vorbă de mutații sau altele. E o roșie normală, o roșie ale cărei semințe au germinat. Se întâmplă, este ceva normal, nu înseamnă că roșia aceasta a fost stropită cu ceva anume care să facă rău. Discutăm despre o poză, eu nu-mi pot da cu părerea ce a făcut fermierul X sau Y privind o poză, dar roșia aceasta, așa cum arată ea în poză, e doar o roșie cu semințe germinate”, a un fermier citat de sursa de mai sus.

Cum  se recunosc roșiile crescute forțat

E bine de știut, că substanțele folosite pentru pentru dezvoltarea forțată a tomatelor este Ethrel și este interzisă în spațiul Uniunii Europene. Aceasta forțează legumele să se înroșească și să capete aspectul de copt, deși nu sunt încă bune de consum.

Substanța este folosită în special pentru ca legumele să reziste mai mult în spațiile de depozitare.

În trecut, specialiştii au admis că au motive întemeiate să creadă că anumiți fermieri au recurs la substanțe controversate între care Ethrel, interzisă, pentru a forța creșterea legumelor.

Sursa foto: Fanatik

Publicat in categoriile: EVZ Special, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: