Procurorii DIICOT Bucureşti au descins, în frunte cu şeful Codruţ Olaru, în cel mai rău famat cartier al Craiovei, Faţa Luncii şi "inima" sa, Hanul Roşu, în căutarea unei reţele specializate în contrabandă cu arme de foc.
Mai mulţi suspecţi au fost reţinuţi, însă, în pofida operaţiunii de amploare, la care au luat parte şi ofiţeri de la Combaterea Crimei Organizate şi SRI, armele nu au fost descoperite.
Potrivit anchetatorilor, percheziţiile din Craiova au fost efectuate "în vederea destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu arme de foc letale şi în săvârşirea de infracţiuni cu mijloace de plată electronice". Procurorii DIICOT aveau informaţii conform cărora romii din Faţa Luncii introduc arme în ţară, pe filiera Bulgaria, pentru ca, apoi, să le vândă "unor persoane din lumea interlopă, în scopul utilizării acestora în conflictele stradale şi altercaţiile dintre diferite grupări".
Potrivit surselor EVZ, romii din Faţa Luncii şi Hanul Roşu ar fi reuşit să afle de descindere, astfel se explică faptul că anchetatorii nu au reuşit să găsească armele despre care aveau informaţii, într-un final fiind confiscate doar câteva. Totuşi, la sediul DIICOT Craiova au fost conduşi pentru audieri mai mulţi lideri ai romilor din Faţa Luncii: Nicolae Dirivan Dumitru, zis "Menix", Viorel Parnică, zis "Levier", fratele său Ion Parnică, zis "Wilifort", Stazian Miclescu, zis "Stazică", Altafin Poenaru, Gabi Alin Poenaru, zis "Patrian", dar şi cetăţeanul bulgar Chiril Olegov Gheorghiev.
De numele fraţilor Parnică, adică "Levier" şi "Wilifort", este legată şi celebra răscoală, din 2003, a romilor din Faţa Luncii, atunci când sute de oameni au purtat adevărate lupte de stradă cu Poliţia, fiind folosite şi arme de foc.
În paralel cu cele aproape 50 de percheziţii efectuate în Craiova, în care au fost implicaţi 250 de poliţişti şi jandarmi, au mai fost efectuate descinderi în Piteşti şi Bacău, la domiciliile altor membri ai reţelei.