Evenimentul Zilei > Politica > Postarea care n-ar fi trebuit să existe pe Facebook. Cum arăta Iulian Bulai în 2005. FOTO
Postarea care n-ar fi trebuit să existe pe Facebook. Cum arăta Iulian Bulai în 2005. FOTO

Postarea care n-ar fi trebuit să existe pe Facebook. Cum arăta Iulian Bulai în 2005. FOTO

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a publicat, de Ziua Copilului, o fotografie cu el din anul 2005, când făcea bani împletind baloane ca să-și cumpere cărți și să călătorească în toată Europa.
Iulian Bulai a ţinut să publice o fotografie cu el din perioada când era adolescent și făcea bani împletind baloane. În imaginea de mai jos, publicată pe Facebook, deputatul USR  poartă o coroană împletită din baloane realizat chiar de el.
Iulian Bulai: „La mulți ani tuturor copiilor!
Poza e din vara lui 2005. Eram adolescent și făceam bani împletind baloane. Din banii câștigați cumpăram multe cărți, călătoream în toată Europa, sau o ajutam pe mama mea.
Mulțumesc, copilărie!
Mulțumesc, adolescență!
Aveam tot ochelari rotunzi”, a scris deputatul USR pe contul personal de socializare.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi balon
În fotografia publicată pe Facebook, Iulian Bulai purta aceeași formă de ochelari cu rama rotundă ca şi în prezent.

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul nașterii, al purității, dar și întoarcerea la inocența

Ziua Copilului a început în a doua duminică a lunii iunie, în 1857, datorită reverendului Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste a Răscumpărătorului din Chelsea, Massachusetts: Leonard a organizat un serviciu special dedicat și pentru copii, potrivit Wikipedia.

Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite tari au  adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

După aceasta conferință, multe guverne au introdus “Ziua Copilului”. Nu se știe exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă că Ziua Internațională a Copilului.

Există însă o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 Iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferință de la Geneva.

Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova. În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu exite o ţară în care se marchează Ziua copilului în mod oficial.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.