Deputatul PNL Andrei Cozma acuză o încercare de influențare a justiției din partea premierului

Adrian Cozma. Foto: Facebook

Deputatul liberal Adrian Cozma a exprimat vineri îngrijorări cu privire la declarațiile recente ale premierului Marcel Ciolacu în contextul anchetei legate de Spitalul „Sf. Pantelimon” din București. Cozma a subliniat că, în opinia sa, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar fi trebuit să se autosesizeze în urma acestor declarații, pe care le consideră o încercare de influențare a justiției.

Ciolacu ar fi sugerat ce direcție să urmeze procurorii

Cozma, care este și vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a criticat ferm faptul că premierul Ciolacu ar fi sugerat ce direcție ar trebui să urmeze procurorii în această anchetă, ceea ce, potrivit lui Cozma, reprezintă un precedent periculos.

„Este pentru prima dată când un prim-ministru își permite să sugereze procurorilor cum să gestioneze o anumită investigație,” a declarat Cozma, la B1 TV, la emisiunea „News Pass” cu Laura Chiriac, exprimându-și surprinderea că CSM nu a intervenit deja. El a continuat să sublinieze că o astfel de atitudine este inadmisibilă într-un stat de drept, accentuând gravitatea ingerinței politice în activitatea justiției.

 

CSM Sursa foto: EVZ

Cozma a mai afirmat că aceste declarații ale premierului arată o lipsă de respect pentru independența justiției și se întreabă cum ar putea arăta o eventuală președinție Ciolacu în aceste condiții.

Cozma amintește și de alte încercări de a influența justiția

În cadrul aceleiași intervenții, Cozma a făcut referire și la precedentele încercări ale politicienilor de a influența justiția, amintind de controversa din jurul Ordonanței 13, care a declanșat proteste masive în România. El a sugerat că actualele acțiuni ale premierului se înscriu în aceeași tendință periculoasă de politizare a actului de justiție.

Intervenția deputatului PNL este un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă implicarea politicului în justiție, făcând un apel la vigilența instituțiilor care trebuie să asigure independența acestui domeniu esențial pentru democrație.