Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul Iulian Bulai, ironizat iarăși pe Facebook din cauza podului de la Brăila
Deputatul Iulian Bulai, ironizat iarăși pe Facebook din cauza podului de la Brăila

Deputatul Iulian Bulai, ironizat iarăși pe Facebook din cauza podului de la Brăila

Deputatul USR PLUS, Iulian Bulai, a fost ironizat din nou pe Facebook după o postare în care l-a lăudat pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru modul în care au avansat lucrările efectuate la podul de la Brăila.

Internauţii au sesizat că Drulă nu are o contribuţie majoră în proiectul podului de la Brăila, aşa cum l-a prezentat Iulian Bulai. Drept urmare, ironiile au început din nou să curgă pe pagina de Facebook a deputatului USR PLUS.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/5

La fel s-a întâmplat recent, când au râs de Bulai după ce a cerut acțiuni în Afganistan, în numele USR PLUS. „Ce fumați de aveți asemenea halucinații? Cu Afganistanul aţi rezolvat”, a fost una dintre reacţiile legate de postarea cu podul de la Brăila şi Cătălin Drulă.

„Conectăm România! Așa arată podul de la Brăila. Așa arată progresul când guvernăm pe bune, chiar dacă sunt multe piedici. Bravo, Cătălin Drulă! Ajungem mai repede la Marea Neagră și la Delta Dunării!”, a scris Bulai pe Facebook, reţea de socializare pe care a postat şi câteva fotografii cu podul.

Drulă a primit felicitări şi pentru Transfăgărăşan

„Ați rezolvat cu Afganistanul ? Comunitatea internațională a răspuns apelului ? Cred că da, din moment ce ați trecut de la Externe la Transporturi.

Transmiteți, vă rog, felicitările mele domnului Drulău și pentru Transfăgărășan și Barajul Vidraru- E podul din poveste? S-a dat Harap Alb cu cal cu tot peste cap și podul s-a ridicat într-o noapte?

Amice, matale ești pe ierburi? Prafuri? Pastile? Ce treabă aveți voi cu podul dorit de dobrogeni de zeci de ani și aprobat și finanțat (găsit banii) de pesediști?”, au transmis cei care urmăresc activitatea deputatului USR PLUS.

Iulian Bulai e activ pe Facebook

„Astăzi este luni, deci vorbim despre autostrăzi. După cum am spus, urmărim îndeaproape toate ședințele CNAIR, pentru a veni cu informații săptămânale, noi, și a vă ține la curent cu stadiul lucrărilor la autostrăzile Moldovei.

Iulian Bulai

Pe A7, tronsonul Ploiești-Buzău, s-a răspuns la toate solicitările, documentația tehnică va fi predată pe data de 24 august, iar termenul de depunere a ofertelor de execuție va fi prelungit tot până la această dată, după clarificări.

Cele 3 sectoare ale acestui tronson sunt următoarele: 1. Dumbrava-Mizil (21 km),
2. Mizil- Pietroasele (28 km), și 3. Pietroasele-Buzău (14 km).
Pe tronsonul Buzău-Focșani, pe 26 august, vor fi transmise: studiul geo-tehnic, studiul de fezabilitate (care a fost revizuit), documentația de mediu și proiectul tehnic.

Informările lui Bulai

Acordul de mediu va fi dat în septembrie, iar la sfârșitul lui octombrie 2021, va fi scoasă la licitație execuția acestui tronson. Totul se află în termen. În ceea ce privește adresa trimisă către Camera Notarilor Publici, privind evaluarea terenurilor din Buzău, la suprapreț, am primit răspuns și este vorba de o greșeală în grila de evaluare, care va fi rectificată.

Pe tronsonul Focșani-Bacău, au fost mobilizate 5 utilaje pe teren, iar cei 406 metri care au mai rămas, vor fi gata la sfârșitul săptămânii viitoare.

Pe 1 octombrie va fi predat studiul geotehnic, împreună cu cel de fezabilitate, astfel că, procedura de lansare a licitației pentru construirea acestui tronson poate fi lansată la sfârșitul anului.

Pentru acest tronson, vor fi mobilizate 4 utilaje care vor fora 1000 de metri liniari, cu termen de finalizare până la 15 septembrie.

Pe Bacău-Pașcani, se lucrează la studiul de fezabilitate în continuare, iar acordul de mediu va fi gata până la jumătatea lunii octombrie. Procedura de lansare a licitației va fi tot la sfârșitul acestui an.

Autostrăzi pentru Moldova

Pentru Pașcani-Suceava, Suceava-Siret: au fost transmise solicitările pentru eliberarea certificatelor de urbanism, pentru ambele sectoare, către CJ Iași, CJ Suceava și CJ Botoșani și au avut loc ridicări topografice pentru primii 10 km ai ambelor sectoare.

Bulai

A8: Pe tronsonul Tg. Mureș-Tg. Neamț: se desfășoară evaluarea studiului de fezabilitate de către CNAIR, depus de către proiectant, studiu la care s-a constatat că 4 volume lipsesc, iar câteva sunt incomplete, la analiza cantitativă (indicatori tehnico-economici, avize, autorizații).

Aceste revizuiri vor duce la o prelungire a termenelor din celelalte etape ale proiectului. Acest lucru necesită o deosebită atenție, deoarece capetele autostrăzii A8 fac parte din finanțarea PNRR, iar documentația incompletă poate afecta termenele care au fost convenite.

Pe tronsonul Tg Neamț-Iași-Ungheni: analiza multicriterială va fi predată pe 18 august, de către proiectantul Consitrans. VO Iași-est: este finalizată documentația pentru atribuirea studiului de fezabilitate, iar licitația va fi postată pe SICAP în august, așa cum era convenit.

Ne ținem de cuvânt și construim autostrăzi pentru Moldova.
#RevolutiaBuneiGuvernari continuă”, a transmis Iulian Bulai pe Facebook la 16 august.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: