Deputații au respins moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, intitulată `Lia Olguța Vasilescu – Ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale`, și inițiată de Partidul Naţional Liberal (PNL), a fost respinsă, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputații au respins, miercuri, cu 157 de voturi „împotrivă", 96 de voturi „pentru" şi 16 abţineri,

În moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, liberalii au susținut că se impune demiterea Olguței Vasilescu ca urmare a „incompetenţei de care a dat dovadă''.

„Se impune demiterea doamnei Lia Olguţa Vasilescu având în vedere incompetenţa crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat, în loc să primească salariu pentru munca prestată, este dator angajatorului", se arată în textul moțiunii de cenzură.

Moțiunea PNL își găsește argumentul în faptul că peste două milioane de români au salarii mai mici, deşi PSD le-a promis că acest lucru nu se va întâmpla.

„Nu mai încercaţi să scăpaţi, doamnă ministru, pentru că este imposibil! Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturaşul de salariu este dovada. Românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârşitul unei luni de muncă. Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte. Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei. (...) În ţări din Uniunea Europeană, miniştrii au demisionat pentru mai puţin, nu au fost dovediţi mincinoşi de milioane de oameni, aşa cum este cazul dumneavoastră. Iată câteva motive pentru care demisia în alb, pe care aţi afirmat că aţi semnat-o şi aţi depus-o la partid, să o trimiteţi la Guvern", au precizat liberalii.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, „nu există nicio statistică din care să reiasă că ar fi scăzut salariile a două milioane de români".

„Din capul locului aş vrea să menţionez că nu există nicio statistică din care să reiasă că ar fi scăzut salariile a două milioane de români. Cifra este absolut aberantă şi aş vrea să înţeleg cum de a fost ea introdusă în textul moţiunii. Explicaţia că până la acest moment sunt introduse în Revisal doar 56% din totalul contractelor individuale de muncă nu poate avea vreo bază ancorată în realitate ca să vorbim despre scăderi, din moment ce termenul final îl reprezintă data de 31 martie 2018", a spus Vasilescu.

Ministrul Muncii a afirmat că, în cazul în care ar fi date la o parte din textul moţiunii invectivele şi cifrele care nu au nicio bază reală, nu mai rămân multe lucruri la care ar putea să răspundă