Evenimentul Zilei > Justitie > Deputat PNL, anchetat pentru mită la votarea moțiunii de cenzură. Procurorii DNA: Promitea funcții publice
Deputat PNL, anchetat pentru mită la votarea moțiunii de cenzură. Procurorii DNA: Promitea funcții publice

Deputat PNL, anchetat pentru mită la votarea moțiunii de cenzură. Procurorii DNA: Promitea funcții publice

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au anunțat că îl cercetează penal pe unul dintre cei mai tineri deputați PNL din Parlamentul României.

Este vorba despre deputatul PNL de Timiș, Cosmin Șandru  care este acuzat de dare de mită. În același dosar mai este cercetat Nicolae Bitea,  director general al Societății de Transport Public Timișoara, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Cei doi sunt acuzați că au vrut să mituiască un alt parlamentar ca să nu se prezinte la moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, pe care l-ar fi mituit cu o funcție într-o instituție publică din Timișoara.

Ce spune DNA

În ordonanța procurorilor DNA se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Cine este Cosmin Șandru

Deputatul Cosmin Șandru are 32 de ani și de profesie este inginer constructor. A absolvit un master în construcții hidrotehnice, iar primul loc de muncă a fost în cadrul Aquatim (inginer proiectant). Ulterior, liberalul și-a deschis propria afacere. Șandru este membru PNL Timiș din 2007, iar din 2017 este președintele TNL Timiș și vicepreședinte la nivel național.