Evenimentul Zilei > Social > Deputat: Să redeschidem casele de TOLERANŢĂ regulamentar şi să tratăm prostituţia ca în toate ţările civilizate
Deputat: Să redeschidem casele de TOLERANŢĂ regulamentar şi să tratăm prostituţia ca în toate ţările civilizate

Deputat: Să redeschidem casele de TOLERANŢĂ regulamentar şi să tratăm prostituţia ca în toate ţările civilizate

Pare a fi un mesaj de campanie electorală, dar deputatul Matteo Salvini relansează pe Twitter discuţia despre bordeluri. Subiect extrem de sensibil dar la mare căutare deoarece internauţii s-au aprins destul de repede.

''Vom redeschide casele de toleranţă, o vom face regulamentar si vom taxa prostituţia  ca în toate ţările civilizate. O spun cu toată convingerea şi seriozitatea'', scrie Salvini, deputat al Lega Nord. Partid care în 2015 pus în faţa propunerii legislative care cerea legalizarea cannabisului, a reacţionat: ''Marijuana face rău, prostituţia, nu''. De aici şi încercarea de punere în practică a unei fraze aparent spuse în glumă.

În Italia, casele de toleranţă au fost închise în 1958, an în care a fost lansată celebra ''lege Merlin'' care abolea reglementarea prostituţiei, introducând infracţiunea de exploatare a femeii şi redarea demintăţii acesteia. Ideea nu e nouă, iar tot mai multe partide în acest an electoral tind să fie de acord cu propunerea deputatului Salvini.

Internauţii au reacţionat imediat, unii citicându-l, alţii ironizând ideea:

– Nu fiți ipocriți! Niciun guvern nu a ajutat niciodată aceste fete exploatate, ar dori să le scoată de pe stradă pentru a le face să lucreze acasă și apoi să crească PIB-ul exploatându-le. Dar ce țară este asta care îşi bazează resursele pe prostituție?

– Germania, Franța, Olanda, Spania și alte țări au legalizat prostituţia și o fac pentru binele lor.

– Barbarismul unei persoane care-i admiră Trump și Berlusconi, trebuie să fie izolat de urgenţă.

– Italia este o grămadă de moloz și sărăcie. Matteo Salvini vorbește despre prostituție ??? ??  Dar să ne gândim la lucruri serioase, reale și concrete, cum ar fi munca, sărăcia și imigrația. Problemele minore mai târziu, există alte urgențe.

– Foarte bun programul! Dar, pentru a combate prostituția, trebuie să ne opunem și pornografiei care, în mod subtil (de exemplu, prin programe de publicitate sau de televiziune), intră în casele noastre.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: