Fără să bănuiască amploarea pe care o va lua gestul lor, fetele s-au îmbăiat fără nicio reţinere pentru a scăpa de căldura infernală în Fontana dell'Acqua Paola din Roma. Localnicii s-au revoltat din cauza lipsei de respect de care au dat dovadă cele trei femei, fântâna fiind un monument restaurat la comanda Papei Paul al V-lea, născut cu numele Camillo Borghese, care a ocupat scaunul papal, începând cu 16 mai 1605 până la sfârşitul vieţii (28 ianuarie 1621). 

Italienii au ţinut să afirme că numai englezii sau nemţii ar putea avea un comportament atât de lipsit de respect faţă de un monument istoric. Un utilizator al reţelei sociale Twitter a scris: "Ar trebui să vă întoarceţi în Germania sau în Anglia să să faceţi asta."

În imaginile surprinse de un martor, fetele par a se distra pe cinste, fără să bănuiască ce furtună va isca gestul lor în social media. 

Indignarea localnicilor s-a îndreptat şi către autorităţile care nu au luat nicio măsură împotriva petrecăreţelor. Însă există şi voci care susţin că există o parte pozitivă în toată această situaţie, şi anume, i-a făcut pe mulţi să fie conştienţi de valoarea monumentului.