Evenimentul Zilei > International > Depadrieu DEZLĂNŢUIT: ”Macron? Albuş de ou! Marine este un nimic, o stupidă”, „Hollande este o caricatură de Machiavelli, un mic rahat”
Depadrieu DEZLĂNŢUIT: ”Macron? Albuş de ou! Marine este un nimic, o stupidă”, „Hollande este o caricatură de Machiavelli, un mic rahat”

Depadrieu DEZLĂNŢUIT: ”Macron? Albuş de ou! Marine este un nimic, o stupidă”, „Hollande este o caricatură de Machiavelli, un mic rahat”

Celebrul actorul vorbeşte într-o notă pragmatică, inedită despre duelul pentru preşedinţia Franţei: '' Emmanuel nu ştie nimic, eu oricum nu votez duminică. Ţara se teme''. Declaraţiile sale au ajuns pe prima pagină a presei internaţionale datorită curajului de a transmite exact ceea ce gândeşte despre candidaţii rămaşi în cursă dar şi despre clasa politică din Franţa.

Gérard Depardieu, francezul cel ai faimos în lume, nu este interesat de politică, spunând că faima nu-l interesează. Recunoaşte că l-a susţinut pe Sarkozy dar nu l-a votat. El susţine că, încă nu a cunoscut vreun om politic puternic care să nu aibă mâinile murdare.

''Eu nu votez. Am votat o singură dată în viaţa mea, în 1981, pe Mitterand. Un om extraordinar de cult. Hollande este o caricatură de Machiavelli, un mic rahat.

Marine Le Pen nu este o ameninţare, este un nimic, o stupidă. Globalizarea nu se poate opri întorcându-te înapoi, agăţându-te de naţionalism, aruncându-te în braţele ignoranţei. Nici Macron nu e mai bun, el este ca albuşul de ou. Chiar dacă e bătut bine, albuşul de ou continuă să nu aibă miros şi nici savoare. Vocea lui nu-mi spune nimic, nu mă pătrunde. Duelul adevărat este Monaco-Juventus, a mai spus actorul extrem de tranşant.

Marine nu e construită în laborator, ea este un tribun reuşit, cu nemăsurată ambiţie. Frontul ei Naţional e mult schimbat faţă de al tatălui său. Şi touşi are un fond de om rău. O zebră nu-şi poate schimba dungile care-i acoperă corpul. Din cauza asta, Marine Le Pen rămâne un pericol.

Eu nu cred în politică. Cred în om. Din criză se iese intrând în joc, înfruntând viaţa, reîncepând să zâmbeşti, deschizându-te sufleteşte altora. Eu am crescut printre delicvenţi şi ştiu toate trăirile omului de rând.

Franţa este acum o ţară speriată, e mută, surdă. Este ca Franţa din 1941, când s-a oferit pe tavă lui Hitler. S-a reîntors să privească lumea de dinapoia draperiilor trase, mai spune celbrul actor cu mânie.

Europa de astăzi este o minunată utopie care mâine s-ar putea transforma în relitate. Dar pentru asta e necesar un preşedinte al tuturor europenilor, ales de poporul european.

Din motoul celebru "Liberté, égalité, fraternité",  n-a mai rămas mare lucru. Libertatea nu mai există, egalitatea este un vis, mai rămâne ceva fraternitate fiindcă omul, la origine, este bun în substaţa lui. Oricum, n-am mitul Revoluţiei franceze.

Am fost întrebat de mai multe ori despre Brigitte Macron. E normal să iubeşti o persoană mai în vârstă. Iubirea are trasee misterioase. Când mă gândesc că bunica mea paternă a avut o poveste cu bunicul matern…

Dar cum văd eu femeile? Sunt mult mai bune decât noi, bărbaţii. Eu sunt un sălbatic, dar nu un prădător: femeia trebuie respectată. Contează mult mai mult prietenia decât sexul, a spus acesta fără menajamente intrând cu bisturiul în clasa politică franceză.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: