Realizatoarea tv Denise Rifai a reacționat la criticile aduse de Andrei Pleșu într-o postare din Dilema Veche, catalogând mesajul scriitorului ca fiind unul dur.
Denise Rifai a reacționat pe pagina personală de Facebook la criticile aduse de către Andrei Pleșu în „Reformă de cadre în PNL”, scris pe site-ul Dilema Veche.
Prezentatoarea a catalogat mesajul ca fiind unul „greu”, și a transmis că va încerca să-l convingă pe Andrei Pleșă că este bună de candidat la alegerile parlamentare.
„Upssss! Asta de la domnul Plesu e grea, nu la fel ca si comentariile unora ca Toader Paleologu, Cornel Nistorescu, Radu Moraru sau alte colege din viata publica, al caror substrat l-am detectat. Dar mie tot imi place domnul Plesu! Am observat ca si dansul apreciaza anumite laturi ale mele, dar care NU conteaza in actualul context. Sper insa sa am ocazia sa-l conving de restul calitatilor pe care eu cred ca le posed, asta chiar ar conta!
PS: Si toate acestea, de la o propunere de candidatura din partea unui presedinte tot femeie, propunere la care inca cuget daca sa o accept sau nu, dupa cum am anuntat. In conditiile in care coruptii care isi reinnoiesc mandatele nu prea sunt deranjati de catre "deontologi", iar rudele, complicii si bodyguarzii (da!) unora dintre sefi vor avea loc pe liste. Tara trista, plina de umor(i).”, scrie Denise Rifai pe Facebook.
Andrei Pleșu transmite în Dilema Veche cum că stilul inconfundabil al realizatoarei este amuțitor și dezinvolt.
„Uite, de-o pildă, deunăzi. Aflu siderat că o jurnalistă de la Realitatea TV e invitată să împrospăteze Partidul Național Liberal, cu farmecul și competențele ei. Și, firește, se declară disponibilă. Întîmplarea face că, în cîteva rînduri, trăisem, ca telespectator, experiențe de neuitat cu respectiva doamnă. O văzusem în dialog cu politicieni de toate culorile, etalînd o dezinvoltură amețitoare și amuțitoare. Arătoasă, în varianta carnasier, nărăvită în saltul la beregată, doamna cu pricina stîrnea simultan panică, rîs și stupoare. Cutare candidat la Primărie spune că vrea să dea tonul pentru București. „De ce tonul și nu păstrăvul?“ – intervine, șugubeață, moderatoarea. Ce umor! Ce fantezie! Ce spontaneitate! Într-o altă convorbire, auzind cuvîntul „împreună“, aceeași doamnă se gîndește imediat (și o mărturisește cu o dezarmantă sinceritate) la „împreunare“, în cuplu sau în grup! Alt interlocutor e scos la tablă pentru a defini termenul „document”, a scris Pleșu în Dilema Veche.