Demiteri în lanț în Ministerul Apărării din Ucraina. Contraofensiva, marele punct nevralgic

Sursa: Facebook/ Volodimir Zelenski

Guvernul din Ucraina i-a demis pe toți miniștri adjuncți ai Apărării. Printre aceștia se numără și Anna Malyar, care a spus recent că Forțele Armate ucrainene au cucerit Andreevka. A fost concediat și un secretar de stat. Motivul acestor decizii a fost cu privire la informații false cu reușitele contraofensivei.

Demiteri în lanț în Ministerul Apărării din Ucraina. Au fost concediați toți viceminiștii, inclusiv Anna Malyar, care a anunțat că Forțele Armate ucrainene au cucerit Andreevka.

„Cabinetul de Miniștri tocmai i-a concediat pe toți adjuncții miniștrilor apărării și pe secretarul de stat al ministerului. A fost demis și pictorul”, a scris deputatul Radei Supreme Alexey Goncharenko pe canalul Telegram.

Au fost demiși viceminiștrii Vladimir Gavrilov, Rostislav Zamlinsky, Denis Şarapov, Andrei Şevcenko și Vitali Deinega. Concediat a fost și secretarul de stat Konstantin Vaşcenko, potrivit reprezentantul guvernului în Rada Supremă, Taras Melnichuk.

Melnichuk nu a dat nicio explicație cu privire la motivul pentru care viceminiștrii și secretarul de stat au fost demiși. Totuși, se pare că motivul pentru care au fost făcute concedierile de Guvernul din Ucraina a fost legat de falsele succese ale contraofensivei. Săptămâna trecută, pe 14 septembrie, Malyar a spus că trupele ucrainene au ocupat satul Andreevka, la sud de Artemovsk. Acest lucru nu este adevărat.

Acuzațiile care i se aduc ministrului ucrainian al Apărării, demis

Mandatul fostului ministru Oleksii Reznikov la șefia apărării Ucrainei în timpul războiului a fost marcat de acuzații grave de corupție. A fost acuzat că a semnat un acord cu o companie turcă pentru uniforme de iarnă a căror valoare a fost triplată. El a negat toate aceste acuzații, potrivit Daily Mail.

Sursa: Twitter

Reznikov a fost, de asemenea, implicat într-o investigație de corupție la nivel înalt. Ministrul ucrainean al Apărării este acuzat că a semnat un contract de alimentație și catering în valoare de 13 miliarde de grivne, adică 278 de lire sterline. Valoarea contractului ar fi fost umflată. Semnătura lui Reznikov nu apare pe acest contract, însă criticii spun că el este responsabil. El a recunoscut atunci că serviciile anticorupție ale ministerului său „au eșuat în sarcina lor”.

Ucraina a început procesul de aderare în Uniunea Europeană. În acest proces au început anchete cu privire la corupția din guvern. UE a stabilit un plan în șapte pași pentru Ucraina, care trebuie urmat dacă dorește să adere la UE. Aceasta include consolidarea eforturilor anticorupție, combaterea spălării banilor și adoptarea legilor care reduc puterea oligarhilor din țară.