Evenimentul Zilei > Politica > Demitere la vârful CNAIR. Directorul general Mariana Ioniță a fost înlocuită cu Cristian Pistol, consilierul Premierului
Demitere la vârful CNAIR. Directorul general Mariana Ioniță a fost înlocuită cu Cristian Pistol, consilierul Premierului

Demitere la vârful CNAIR. Directorul general Mariana Ioniță a fost înlocuită cu Cristian Pistol, consilierul Premierului

Directorul general Mariana Ioniţă a fost revocată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi înlocuită cu Cristian Pistol, care a fost numit în august consilier pe probleme de infrastructură al premierului Florin Cîțu.

Consiliul de Administrație din cadrul CNAIR a decis schimbarea directorului general Mariana Ioniță cu un consilier de stat.

Debarcarea lui Ioniță de la CNAIR a venit la scurt timp după ce Consiliul de Administrație al Companiei a fost schimbat complet, la doar câteva zile după ce ministrul Cătălin Drulă și-a dat demisia. La șefia CA-ului CNAIR atunci a fost numit tocmai Cristian Pistol, fost director de Implementare Proiecte. Pistol a devenit în august consilier al premierului Florin Cîțu pe probleme de infrastructură.

Mariana Ioniță a fost numită în fruntea CNAIR la începutul anului 2020.

Noul director, consilier de stat al premierului Florin Cîțu

Cristian Ovidiu Pistol este consilierul de stat al Premierului Florin Cîțu. Pistol, în perioada septembrie 2020-august 2021, a fost director implementare proiecte în cadrul CNAIR, în perioada ianuarie 2020-septembrie 2020 a fost membru în Consiliul de Administrație al companiei TAROM. Cristian Pistol a ocupat și funcția de director cabinet al secretarului de stat din cadrul MT, Ionel Scrioșteanu. Actualul director general al CNAIR a fost și administratorul societății de Apa Canal Ilfov SA.

Mariana Ioniță a ocupat de-a lungul timpului diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general.

Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani.

A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, aceasta ocupa funcția de Director al Direcției Reglementări Tehnice și autorizații de construire din cadrul Ministerului Transporturilor.

La șefia Consiliului de Administrație a fost numit Bogdan Pascu, fost director general al Fundației Umaniste Dan Voiculescu, dar și fost consilier al Vioricăi Dăncilă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: