Procuroarea Daniela Lupu a demisionat de la șefia DNA Pitești. Magistratul a rămas în istorie cu făcături și înscenări scandaloase, precum dosarul fostului președinte al CJ Argeș Constantin Nicolescu, în care a primit 42 de achitari crâncene, sau execuția fostului șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță, pe motiv că ar fi primit un miel, doi curcani și 5 kg de păstrăv.
Daniela Lupu se întoarce la Parchetul Tribunalului Vâlcea. Implicată în execuții și înscenări de-a dreptul scandaloase, ea și-a dat demisia de la conducerea DNA Pitești.
Ea a rămas în istorie cu făcături și înscenări scandaloase, precum dosarul fostului președinte al CJ Argeș Constantin Nicolescu, în care a primit 42 de achitari crâncene, sau execuția fostului șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță, pe motiv că ar fi primit un miel, doi curcani și 5 kg de păstrăv.
În ședința de marți, 3 septembrie 2019, Secția pentru procurori a CSM i-a aprobat demisia procuroarei Lupu, postul urmând să se vacanteze de la dată de 16 septembrie 2019, transmite luju.ro.
Conform minutei CSM, Daniela Lupu urmează să se întoarcă la Parchetul Tribunalului Vâlcea, acolo de unde a venit la DNA: „Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea doamnei procuror LUPU DANIELA din funcția de conducere deținută, respectiv procuror șef al Serviciului Teritorial Pitești din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, prin demisie, începând cu dată de 16.09.2019 și continuarea activității acesteia in funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeași dată”.
Despre trecutul Danielei Lupu, o simplă căutare pe internet este edificatoare. De-a lungul anilor, șefa DNA Pitești a fost implicată în făcături cărora le-au căzut victima zeci, dacă nu cumva sute de persoane. Spre exemplu, Daniela Lupu este cea care a semnat rechizitoriul în dosarul în care au fost trimiși în judecată ex-președintele Consiliului Județean Pitești Constantin Nicolescu și deputatul PSD Mircea Drăghici. Un dosar finalizat în prima instanța, la Completul de 3 judecători ICCJ, cu 42 de achitari crâncene.
De asemenea, aceeasi procuroare Daniela Lupu a semnat rechizitoriul prin care DNA Pitesti a trimis in judecata doi batrani cu varste de peste 80, respectiv 70 de ani, pe care a vrut sa-i arunce la puscarie pe motiv ca in calitate de experti ar fi incercat sa-l favorizeze pe fostul sef al CJ Pitesti Constantin Nicolescu. A fost doar un alt rateu al Danielei Lupu, caci atat Curtea de Apel Pitesti, cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus achitarea celor doi . Tot legat de carieră Danielei Lupu la conducerea DNA Pitești mai trebuie amintit cazul fostului șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță. Trimis în judecată pentru trafic de influență, într-un dosar instrumentat de DNA Pitești cu “sprijin de specialitate din partea SRI”, Diniță a fost achitat definitiv de Curtea de Apel București pe motiv că fapta nu există. Halucinante au fost însă acuzațiile parchetului anticorupție. Mai exact, Lucian Diniță a fost acuzat că s-ar fi implicat în restituirea unui permis de conducere mai devreme de perioada stabilită inițial, primind în schimb un miel, doi curcani și 5 kg de păstrăvi, produse în valoare de 672,5 lei .
Nu în ultimul rând, să menționăm cazul avocatului Radu Nistor, din Baroul Argeș. Umilit public, defilat în cătușe și ținut aproape o luna după gratii, Nistor a fost achitat definitiv de Înalta Curte în dosarul în care DNA Pitești, printr-un rechizitoriu întocmit din informațiile noastre de aceeași Daniela Lupu, l-a acuzat de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și instigare la mărturie mincinoasă. A fost un dosar în care, așa cum avocatul Nistor a dezvăluit la ICCJ, țintă reală ar fi fost judecătoarea Irina Lazăr, ex-președinta Tribunalului Argeș, cea care îl suparase pe actualul șef al DNA Călin Nistor.