Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. Demisie la nivel înalt în Poliția Română, după scandalul cu interlopii
Breaking News. Demisie la nivel înalt în Poliția Română, după scandalul cu interlopii

Breaking News. Demisie la nivel înalt în Poliția Română, după scandalul cu interlopii

Scandalul care a apărut după înmormântarea interlopului nu a rămas fără urmări.

Un nume important din Poliția Română și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut, astăzi, și are legătură cu scandalul izbucnit după înmormântarea lui Emi Pian. Este vorba despre întâlnirea pe care mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine au avut-o cu membri ai clanului Duduianu, pentru a stabili procedurile procesiunii funerare.

Astfel, Liviu Vasilescu a anunțat că demisionează din funcția de inspector șef general al Poliției Române.

„Atât ca ofiţer de execuţie cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor.

Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a fost anunțul făcut marți de Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă.

Înainte de înmormântarea interlopului, șefi din Poliția Română s-au întâlnit cu membri ai clanului Duduianu. Președintele Klaus Iohannis le-a transmis oamenilor legii să explice care a fost subiectul acelor discuții.

„Ca principală misiune, am solicitat devansarea funeraliilor şi am cerut reprezentanţilor Bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficientă soluţie legală pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi de a preveni incidente violente în data de 9 august. În nicio clipă, Poliţia Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acestora.

Nu s-a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave„, a declarat săptămâna trecută Bogdan Despescu, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.