Evenimentul Zilei > Politica > Demisie grea la vârful PNL şi dedicaţie pentru Orban! Rara avis în politica de la noi
Demisie grea la vârful PNL şi dedicaţie pentru Orban! Rara avis în politica de la noi

Demisie grea la vârful PNL şi dedicaţie pentru Orban! Rara avis în politica de la noi

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a primit mesajul celui care cu cu mult timp în urmă şi-a prezentat demisia de la conducerea organizaţiei judeţene PNL Hunedoara.

În prim-plan apare deputatul Lucian Heiuş, care a explicat decizia de renunţare la funcţia de conducere pe care a deţinut-o până pe 30 septembrie.

În comunicatul de presă, liberalul a menţionat că „onoarea şi cuvântul dat” sunt mult mai importante decât demisia şi implicit renunţarea la funcţia cu mare răspundere.

Cu această ocazie, Lucian Heiuş a oferit un exemplu demn de urmat tuturor politicienilor din România, indiferent de formaţiune.

„Rămân alături de colegii mei.”

În politica postdecembristă, românii au asistat de prea puţine ori la politicieni care au ştiut să facă pasul în spate onorabil, în urma unor rezultate mai slabe la alegerile în care au fost implicaţi.

„Oamenii, în general, atunci când nu reuşesc să obţină rezultatele pe care şi le-au stabilit, caută justificări şi scuze.

Eu sunt liberal, iar pentru mine onoarea şi cuvântul dat sunt mai importante decât o funcţie.

În consecinţă, mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal Filiala Hunedoara, dar rămân alături de colegii mei şi la dispoziţia conducerii naţionale a partidului.

Vreau să le mulţumesc hunedorenilor care ne-au votat şi să-i asigur de respectul meu pe cei care nu ne-au votat”, a transmis Heiuş în mesajul care l-a vizat inclusiv pe Ludovic Orban.

PNL Hunedoara are mai mulţi edili

După alegerile locale, PNL Hunedoara are mai mulţi primari în judeţ, respectiv 33, şi 310 aleşi locali, aşa cum a subliniat liberalul demisionar.

De asemenea, la nivel naţional Partidul Naţional Liberal s-a situat pe primul loc în preferinţele românilor.

„Îi felicit, încă o dată, pe colegii liberali pentru rezultatele obţinute şi le mulţumesc pentru munca depusă în această campanie”, a fost concluzia de final a lui Heiuş.

Demisie şi pentru Adrian David

Alături de preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, tot miercuri a mai fost înregistrată şi o demisie a prim-vicepreşedintelui organizaţiei, Adrian David.

David a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara din partea Alianţei Electorale PNL-UDMR-PNŢCD, cu sprijinul USR-PLUS şi al FDGR Deva.

În urma numărării voturilor, el a obţinut 38.401 voturi în timp ce contracandidatul său, Laurenţiu Nistor (PSD), a strâns 71.051 voturi.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: