Şase elevi au fost mutaţi disciplinar, luna trecută, de la Liceul de Informatică din Piatra Neamţ, după ce unul dintre ei a făcut fotografii cu ceilalţi cinci fumând sau jucând cărţi la catedră, pentru un proiect extraşcolar. Când fotografiile au apărut pe internet, profesorii s-au întrunit în consiliu şi au decis ca cei şase să fie mutaţi disciplinar, susţinând că respectivele fotografii au distrus reputaţia liceului.
Citeşte AICI povestea lui Tudor Platon, cel care a făcut fotografiile de la care a pornit scandalul la liceu.
O comisie de la Inspectoratul Şcolar a mers, acum două zile, la liceul respectiv şi a cercetat situaţia, din două aspecte, după cum a explicat pentru EVZ inspectorul şcolar Georgeta Vîrlan. „Am urmărit aspectele de care ţin de procedurile legale, dar şi pe cele legate de relaţionarea profesori-elevi la respectivul liceu”.
Din punct de vedere legal, procedurile urmate de profesori au fost corecte, a explicat inspectorul şcolar, care a precizat că elevii nu au fost exmatriculaţi, ci mutaţi disciplinar pentru „atitudinea în raport cu şcoala”. Dar, a subliniat Georgeta Vîrlan, ceea ce nu a fost corect a fost premisa de la care s-a plecat. „Când pleci de la o premisă eronată, nu ai cum să ajungi la rezultate corecte”, a conchis aceasta.