Canibal, violator, ucigaş. Profesorul din Ucraina care a măcelărit 56 de oameni| GALERIE FOTO

Canibal, violator, ucigaş. Profesorul din Ucraina care a măcelărit 56 de oameni| GALERIE FOTO

Andrei Chikatilo este unul dintre cei mai mari criminali din istoria fostei Uniuni Sovietice. În momentul arestării sale, în 1990, el a recunoscut 56 de crime, toate de o brutalitate uluitoare.

Poreclit Măcelarul din Rostov, Spintecatorul Roşu sau Spintecătorul din Rostov, povestea lui Andrei Chikatilo este halucinantă. Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

Născut în 1936, într-un sat din Ucraina, a avut o copilărie traumatizantă. După colectivizarea agriculturii de către Stalin şi după ce URSS a intrat în război împotriva Germaniei, foametea a început să decimeze populaţia. Disperaţi, oamenii au ajuns să se mănânce între ei. Mama lui Andrei Chikatilo i-a spus că fratele său mai mare a fost răpit şi mâncat de vecini, o poveste care l-a traumatizat profund.

De asemenea, se crede că bărbatul suferea de hidrocefalie, care i-a cauzat incontinenţă urinară. Acest lucru l-a ruşinat şi umilit. În adolescenţă, urina în pat, iar mai târziu a descoperit că este impotent. A avut prima experienţă sexuală la vârsta de 15 ani, când a atacat o fată cu şase ani mai mică. În timpul scurtei lupte, Chikatilo a ejaculat în pantaloni. Aceasta nouă umilinţă şi încărcătura sa violentă i-au marcat toate experienţele sexuale viitoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, s-a căsătorit în anul 1963 cu Fatima, o prietenă a surorii lui. În ciuda problemelor sale, au avut împreună doi copii. Mai târziu a şi explicat cum a fost posibil acest lucru: a ejaculat pe soţia sa şi a împins cu degetele sperma înăuntrul ei.

A început o carieră de profesor de literatura rusă, însă a fost nevoit să se mute de la o şcoală la alta din cauza plângerilor dese privind abuzuri sexuale. Prima victimă, o fetiţă de 9 ani

Pe 22 decembrie 1978, Andrei Chikatilo a făcut prima sa victimă- o fetiţă de numai nouă ani, Yelena Zakotnova, pe care a răpit-o şi a încercat să o violeze. Pentru că nu a putut, a înjunghiat-o cu un cuţit, descoperind astfel o plăcere sexuală intensă.

Deşi un martor a povestit că l-a văzut cu fetiţa cu puţin timp înainte de crimă, Chikatilo a reuşit să scape de poliţie. Soţia sa i-a oferit un alibi, iar un condamnat pentru viol a luat asupra sa fapta, fiind chiar executat mai târziu pentru crimă.

După acest episod, nu a mai găsit un post de profesor şi s-a angajat ca funcţionar la o fabrică. Deplasările impuse de noua slujbă i-au deschis calea către noi crime şi i-au indus în eroare pe anchetatori. După trei ani de linişte, a acostat o adolescentă de 17 ani, Larisa Tkachemko, pe care a dus-o într-o padure din apropierea râului Don. A încercat să o violeze, dar nu a putut. Orbit de furie, a strangulat-o şi pentru că nu avea un cuţit asupra lui, a sfâşiat-o cu dinţii şi a avut din nou orgasm. Închis pentru furt

În anul 1982, din iunie până în decembrie, a omorât opt persoane, în acelaşi mod extrem de crud. Multe dintre victime au fost greu de identificat deoarece erau mutilate, trupurile ciopârţite, eviscerate, sfâşiate cu dinţii. Anul viitor, poliţia a demarat o anchetă amplă, însă nu l-au putut prinde. În 1984, Chikatilo a început să ucidă din ce în ce mai mult, fiind zile când făcea chiar şi două victime. Pe 13 septembrie, a fost arestat după ce un poliţist l-a surprins în timp ce acosta o femeie într-o staţie de autobuz. A fost audiat, dar nu s-au găsit suficiente probe împotriva lui. I s-a atribuit în schimb un furt la locul de muncă şi a fost închis pentru trei luni.

După eliberare, şi-a schimbat domiciliu şi a început să fie mai atent. Anchetatorii au angajat un psihiatru criminalist, care a realizat un profil de 65 de pagini, descrierea fidelă a autorului, însă nu a fost suficient.

Crimele au reînceput în 1988, iar în următorii doi ani, Chikatilo a torturat şi ucis 19 persoane, în special băieţi tineri, cărora le tăia organele genitale. Crimele de o cruzime greu de imaginat au scandalizat opinia publică, iar presiunea pe autorităţi s-a amplificat. Au fost intensificate căutările şi suplimentate echipele de poliţişti care patrulau în zona Rostov.

Andrei Chikatilo a fost arestat pe 20 noiembrie 1990, după ce un poliţist i-a observat comportamentul bizar. Făcuse ultima sa victimă, Sveta Korostik. Când poliţia l-a pus faţă în faţă cu psihiatrul criminalist, sub pretextul încercării de a înţelege mintea unui criminal din perspectivă ştiinţifică. Flatat, Chikatilo i s-a deschis şi i-a oferit detalii importante ale crimelor sale, inclusiv indicii care au dus la descoperirea altor cadavre. A mărturisit că a omorât 56 de oameni, dar au fost documentate numai 53 dintre ele.

Pe 14 aprilie 1992, a început procesul criminalului în serie. În instanţă, a fost ţinut într-o cuşcă şi a arătat un comportament bizar, afişând stări de plictiseală sau de nebunie. În octombrie 1992, a fost găsit vinovat pentru 52 de crime şi a fost condamnat la moarte pentru fiecare dintre ele. A fost executat pe 14 februarie 1994, cu o singură împuşcătură în ceafă.

Ultimele sale cuvinte ar fi fost: "Nu îmi zburaţi creierul, japonezii vor să îl cumpere!"