Curtea de Apel Alba -Iulia a suspendat executării deciziei pronunţate de Tribunalul Covasna în cererea de revizuire din dosarul retrocedărilor de păduri către complicii lui Viorel Hrebenciuc. Decizia a fost luată pe 28 aprilie și este definitivă. Judecătorii au respins recursul făcut de prințul Gheorghe Paltin-Sturdza, împotriva unei decizii similare dată de Tribunalul Sibiu.
Cauza are ca obiect cererea de revizuire a deciziei civile 231/R/2012 pronunţate de Tribunalul Covasna, dosar ce a fost strămutat la Tribunalul Sibiu. Comisia judeţeană de fond funciar Bacău şi Direcţia Silvică Bacău a solicitat revizuirea deciziei judecătorilor de la Covasna, care i-au restituit pretinsului moştenitor, Gheorghe Paltin Sturdza, urmaş al lui Dimitrie Sturdza care a fost proprietar a zeci de mii de hectare de pădure în Moldova, 43.000 de hectare de pădure.
- Din decizia dată inițial de Tribunalul Sibiu, rămasă definitivă: “A dispus suspendarea executării deciziei pronunţate de Tribunalul Covasna în cererea de revizuire, în concret a deciziei cu nr. 231/R/2012, iar în final a dispus suspendarea judecării prezentei cauze până la soluţionarea cauzei penale ce face obiectul dosarului nr. 63/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie.“
Procesul s-a suspendat
Cauza are ca obiect cererea de revizuire a deciziei civile 231/R/2012 pronunţate de Tribunalul Covasna, dosar ce a fost strămutat la Tribunalul Sibiu. Comisia judeţeană de fond funciar Bacău şi Direcţia Silvică Bacău a solicitat revizuirea deciziei judecătorilor de la Covasna, care i-au restituit pretinsului moştenitor, Gheorghe Paltin Sturdza, urmaş al lui Dimitrie Sturdza care a fost proprietar a zeci de mii de hectare de pădure în Moldova, 43.000 de hectare de pădure. Procurorii DNA susțin că decizia Tribunalului Covasna a fost luată după ce judecătorii au fost mituiți de fostul deputat Ioan Adam (PSD).
Grupul lui Adam și Hrebenciuc
Potrivit DNA, începând cu 24 iunie 2013, Gheorghe Sturdza Paltin, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Dan Costin Bengescu şi Andrei Hrebenciuc au constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior şi alte persoane), care urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisă în mod presupus fraudulos. În acet dosar mai este trimis în judecată și senatorul Tudor Chiuariu (PNL).