Evenimentul Zilei > Sport > Declinul în viteză al unui fost cel mai scump fotbalist din lume
Declinul în viteză al unui fost cel mai scump fotbalist din lume

Declinul în viteză al unui fost cel mai scump fotbalist din lume

Fotbalul italian din anii '90 a fost, poate, cel mai adulat dintre toate competițiile din Europa. Avea o sumedenie de star-uri, numeroși „titani”, iar acest sport era, uneori, chiar și mai presus de religie sau familie pentru microbiștii din Peninsulă. Un „colos” al fotbalului italian a fost Gianluigi Lentini, cândva cel mai scump jucător, al cărui coleg de echipă a fost și Florin Răducioiu, la AC Milan.

Vaticanul a răbufnit

A fost, atunci, unul dintre cei mai scumpi jucători ai lumii, pentru care Berlusconi a scos din buzunar suma de 18,5 miliarde de lire italiene, adică 13 milioane de lire sterline! Ziarul Vaticanului, OsOservatore Romano, a notat atunci că suma plătită pentru transferul lui Lentini este o „infracțiune împotriva demnității de muncă”.

Lentini era un alergător incredibil, care putea opera pe ambele părți ale terenului. Acesta a plecat cu mare scandal de la Torino. Fanii trupei „bianco-granata” i-au făcut zile fripte președintelui clubului, Gian Mauro Borsano, făcându-l practic un prizonier al propriei case, deoarece ultrașii lui „Toro” protestau neîncetat la reședința sa. În 1991, Lentini avusese un sezon excelent cu Torino, alături de care reușise să învingă Interul și chiar pe Juventus, în istoricul duel intitulat „Derby della Mole”. A fost și anul în care Lentini și-a făcut debutul în naționala Italiei. Fusese, așadar, un sezon excelent pentru „Toro”, ajungând chiar și în finala Cupei UEFA, dar pe care a pierdut-o în fața Ajax-ului.

Miracol. A supraviețuit!

Odată ajuns la AC Milan, Lentini și-a făcut loc în primul „11” al lui Capello, iar fanii trupei de pe „San Siro” îl aveau deja la inimă pe mijlocașul de bandă. Amintim că la acea vreme, fotbalul în Italia era considerat artă, iar fotbaliștii din Peninsulă erau pur și simplu venerați.

În august 1993, Gianluigi Lentini a suferit un grav accident rutier. Avea 24 de ani când s-a prăbușit cu mașina, un Porsche 911, un accident care aproape l-a ucis și care a avut loc din cauza vitezei mari undeva la marginea orașului Torino. Învelișul bolidului era devastat pur și simplu, iar, potrivit presei de atunci, a fost un miracol că a supraviețuit acelui grav incident.

Astfel, într-o secundă, peisajul vieții lui Lentini s-a schimbat pentru totdeauna. După un sezon de debut la AC Milan, care-i adusese un  titlu în Serie A și o finală pierdută a Ligii Campionilor, lumea părea să fie la picioarele lui Lentini.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News