Evenimentul Zilei > International > Declarație șocantă de la ministrul Sănătății din Israelul. „Nu există nicio justificare medicală sau epidemiologică pentru pașaportul Covid”
Declarație șocantă de la ministrul Sănătății din Israelul. „Nu există nicio justificare medicală sau epidemiologică pentru pașaportul Covid”

Declarație șocantă de la ministrul Sănătății din Israelul. „Nu există nicio justificare medicală sau epidemiologică pentru pașaportul Covid”

Israel, una dintre țările campioane la vaccinare, suportă tot mai greu restricțiile. Potrivit ministrului Sănătății, „nu există nicio justificare medicală sau epidemiologică pentru pașaportul Covid, acesta este menit doar să exercite presiuni asupra celor nevaccinați pentru a se vaccina”.

Mai mulți miniștri au fost auziți duminică, înainte de o reuniune a cabinetului, spunând că unele restricții legate de coronavirus sunt menite doar să stimuleze vaccinarea, mai degrabă decât să reducă morbiditatea, în timp ce deplângeau faptul că cei nevaccinați ocupă paturi de spital.

„Cred, de asemenea, că puteți elimina permisul verde pentru restaurantele în aer liber”, i-a spus ministrul de interne Ayelet Shaked ministrului sănătății Nitzan Horowitz, potrivit alephnews.ro.

Pașaportul Covid este un document deținut de cei care sunt vaccinați sau care s-au vindecat de COVID și este necesar pentru a avea acces în majoritatea locurilor publice închise, precum și în atracțiile aglomerate în aer liber. Însă, reacția ministrului Sănătății din Israel vizavi de acest subiect este una suprinzătoare. Ministrul israelian al Sănătății a fost înregistrat în timp ce îi spunea omologului său de la Interne: „Nu există nicio justificare medicală sau epidemiologică pentru pașaportul Covid, acesta este menit doar să exercite presiuni asupra celor nevaccinați pentru a se vaccina”.

Autoritățile din Israel au anunțat, cu câteva zile în urmă, că sunt pregătite pentru a administra cetățenilor și cea de-a patra doză a vaccinului anti-coronavirus.

Și Marea Britanie renunță la ideea introducerii unui pașaport de vaccinare

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că renunță la ideea introducerii unui pașaport de vaccinare. Acesta ar fi trebui să le confere persoanelor vaccinate accesul pe stadioane, în cluburi, la concerte și în alte zone aglomerate.

Pașaportul de vaccinare este considerat inutil datorită campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

„Nu ar trebui să facem lucruri doar de dragul de a le face”, a declarat ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid.

Pașaportul de vaccinare, aspru criticat de către unii parlamentari și organizatorii de evenimente, ar fi trebuit să fie introdus la finalul lunii septembrie.

În Marea Britanie, peste 80% din populația de peste 16 ani a primit două doze de vaccin, dar cu toate acestea, incidența în Marea Britanie este de aproximativ 40.000 de cazuri zilnice.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: