Evenimentul Zilei > Actualitate > Declaraţie incendiară: „Toți homosexualii sunt purtători a virusului HIV. După acești homosexuali trebuie de spălat străzile și podurile cu șampon”
Declaraţie incendiară: „Toți homosexualii sunt purtători a virusului HIV. După acești homosexuali trebuie de spălat străzile și podurile cu șampon”

Declaraţie incendiară: „Toți homosexualii sunt purtători a virusului HIV. După acești homosexuali trebuie de spălat străzile și podurile cu șampon”

Deputatul rus, Vitalie Milon, a făcut declarații şocante la adresa minorităților sexuale și le-a adus acuzații pe care nimeni n-ar fi avut curaj să le spună public aşa de direct şi ÎN DIRECT! În cadrul unei emisiunii TV politicianul a afirmat că "toți homosexualii sunt purtători a virusului HIV, iar naziștii au fost inițial homosexuali".

Trebuie menţionat faptul că aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care acum câteva zile autorităţile cecene au reţinut zeci de bărbaţi în închisori secrete pentru "orientarea sexuală non-tradiţională a acestora sau a suspiciunii cu privire la aceasta”.

Declaraţia deputatului este şocantă

"După acești homosexuali trebuie de spălat străzile și podurile cu șampon. Dacă nu erau naziștii, nu existau homosexualii”, a accentuat deputatul rus.

Celebra moderatoare a emisiunii, Xenia Sobchak din Rusia, a venit cu o replică la fel de tăioasă: "Nu vă gândiți că după dumneavoastră cineva va vrea să spele străzile sau studioul?”

"Este grav ceea ce se întâmplă acum în Rusia în ceea ce ține de respectarea drepturilor omului și în special a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi). Acest deputat este unul din produsele politicelor unui stat autoritar, faptul că este posibilă răspândirea urii și incitarea la discriminare deja are roade tragice: zeci de persoane homosexuale și transsexuale supuse violenței și violului (inclusiv de către reprezentanții statului – cazul Cecenia). Conștientizăm pericolul a asemenea declarații, de aceea reacționăm prompt în astfel de cazuri în Moldova. Au fost și la noi declarații asemănătoare făcute de Episcopul de Bălți și Fălești Markel și a reprezentanților Partidului Socialist (ce paradox) din Moldova”, a subliniat coordonatoarea program Lobby și Advocacy at Centrul GDM, Angelica Frolov, potrivit site-ului diez.md.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: