Declaraţia de avere a Elenei Uderea stârneşte apetitul haitei lui Voiculescu. Cine sunt de fapt latifundiarii Parlamentului

Depunerea declaraţiei de avere de către Elena Udrea a stârnit o amplă dezbatere la Antena 3, în care este acuzat că dă milioane de euro ca să se simtă "mare moşiereasă la Nana". "Moşia" ar avea 39 de hectare. Dacă ar fi să facem o comparaţie cu terenurile care se află în propietatea lui Dan Voiculescu şi a familiei sale, circa 200 de hectare, sau cu cel mai prolific latifundiar din Parlament, care deţine peste 400 de hectare, nu se poate să nu remarcăm doza de ipocrizie pluteşte în studiorurile de la Antene.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în iunie 2014, Elena Udrea deţine, din 2013 şi 2014, 9 terenuri intravilane în Bucureşti, conform actului de partaj, iar restul de 18 terenuri sunt agricole, în judeţul Călăraşi, dobândite prin vânzare - cumpărare. Astfel, Elena Udrea a cumpărat teren agricol în comunele Suhatu, Nana, Gurbăneşti şi Săruleşti, din judeţul Călăraşi, în total de 420.665 mp.

Este de remarcat că Elena Udrea nu este singurul politician din Parlament care a văzut potenţialul terenurilor agricole, despre care specialiştii afirmă că se vor scumpi din 2014 şi cu 30%. Potrivit realitatea.net, cel mai întins teren agricol îl deţine deputatul PSD Ion Bălan. Social-democratul are 421 de hectare în Tulcea, cumpărate în ultimii şapte ani împreună cu soţia.

La mică distanţă se situează un democrat-liberal. Vasile Iliuţă are 402 hectare în Călăraşi, cumpărate în ultimii 17 ani, tot împreună cu soţia.

Pe locurile trei şi patru se află un senator PPDD şi o doamnă deputat din aceeaşi formaţiune. Teiu Păunescu şi Maria Dragomir au 152 de hectare în Olt, respectiv 121 în Călăraşi.

Pesediştii Adrian Anghel, Ion Rotaru şi liberalul Victor Ciorbea sunt alţi parlamentari care deţin fiecare zeci de hectare de teren agricol în Brăila, Ialomiţa şi Alba.