Evenimentul Zilei > Justitie > Decizii surprinzătoare la Înalta Curte. Oameni grei din România pot scăpa de pușcărie
Decizii surprinzătoare la Înalta Curte. Oameni grei din România pot scăpa de pușcărie

Decizii surprinzătoare la Înalta Curte. Oameni grei din România pot scăpa de pușcărie

Două decizii importante au fost luate la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Două personaje „cu greutate” au făcut primul pas spre a scăpa de pușcărie

 

Cert este că recursurile în casație formulate de fosta șefă a DIICOT și de fostul deputat PSD, condamnați definitiv la 4, respectiv 4 ani și 8 luni de închisoare, au fost admise în principiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Deciziile magistraților de la ÎCCJ arată că Alina Bica și Cristian Rizea vor fi citați, cu toate că ambii au fugit din România.

 

Așa cum a scris evz.ro. pe 19 martie 2019, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat  în lipsă, la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență în dosarul în care a fost acuzat că a primit 300.000 de euro de la defunctul om de afaceri Lucian Colțea, cetățean american, în schimbul urgentării unei proceduri de retrocedare.

Cristian Rizea a plecat din țară, iar în momentul pronunțării deciziei definitive nu era clar unde se află acesta în mod exact: la ultimul termen de judecată, avocatul fostului deputat – Alexandru Morărescu – a declarat în fața instanței că acesta „se plimbă din loc în loc”.

La dosarul cauzei a ajuns, atunci, un memoriu scris de Cristian Rizea, în care acesta susținea că nu mai are bani şi nici domiciliu stabil, iar la momentul redactării se afla la nişte rude în SUA. Ieri, avocatul fostului deputat a declarant, pentru evz.ro, că acesta nu a fugit din țară, ci „își prezervă starea de libertate”, fără a da alte detalii despre locul în care s-ar putea afla clientul său.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.