Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie luată de Curtea Supremă în privința lui Vasile Blaga, fost ministru judecat pentru corupție
Decizie luată de Curtea Supremă în privința lui Vasile Blaga, fost ministru judecat pentru corupție

Decizie luată de Curtea Supremă în privința lui Vasile Blaga, fost ministru judecat pentru corupție

Judecat pentru corupție, de Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul ministrul de Interne, Vasile Blaga, a primit o amânare.

Vasile Blaga, fost ministru de Interne, este judecat pentru fapte de corupție. Marți, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis să dea o amânare. Cazul actualului europarlamentar urmând a fi reluat la data de 9 aprilie. Pentru că în 2019 a fost ales în funcția din Parlamentul European, Vasile Blaga este judecat de Instanța Supremă.

În august 2020, Tribunalul București a decis ca procesul să fie rejudecat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Și procurorul de ședință, și avocații lui Vasile Blaga, au fost de acord cu acest lucru. Politicianul este acuzat pentru că ar fi primit, prin interpuși, suma de  700.000 de euro. Bani veniți de la Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra Neamț. Iar banii ar fi ajuns la finanțarea campaniei electorale a PDL.

Vasile Blaga, europarlamentar, judecat pentru fapte de corupție

„Admite excepția de necompetență materială a tribunalului, invocata de reprezentantul Ministerului Public și de inculpat prin apărătorii alesi. Declină cauza privind pe inculpatul Vasile Blaga în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, spre competentă soluționare”. Au fost explicațiile oferite anul trecut de magistrații de la Tribunalul București.

În luna iulie a anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia Tribunalului București. În urma căreia Vasile Blaga fusese achitat în 2017, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, conform justnews.ro.

Cum își motiva decizia Curtea de Apel

„Este mai mult decât lapidară, examenul propriu al judecătorului care a condus la pronunțarea soluției lăsând loc arbitrariului și subiectivismului, având în vedere că prima instanță nu a înțeles să facă o analiză a întregului probatoriu administrat”. Se preciza în motivarea deciziei Curții de Apel de-a rejudeca procesul lui Vasile Blaga.

Fostul ministru de Intern, ex-secretar general al PDL, a fost acuzat în 2016, de DNA Ploiești, de trafic de influență. Ar fi a primit 700.000 de euro de la o societate comercială. Pentru ca respectiva entitate să obţină contracte cu două companii naţionale.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: