Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie istorică la Cluj! Certificatul verde COVID-19 și starea de alertă, anulate de Curtea de Apel
Decizie istorică la Cluj! Certificatul verde COVID-19 și starea de alertă, anulate de Curtea de Apel

Decizie istorică la Cluj! Certificatul verde COVID-19 și starea de alertă, anulate de Curtea de Apel

Decizie istorică la Cluj! Magistrații de la Curtea de Apel au anulat, în primă instanță, hotărârile de guvern prin care se impun, pe teritoriul României, certificatul verde COVID-19 și continuarea stării de alertă. Acțiunea în instanță a fost inițiată de avocații Mikolt Kapcza și Gabriel Marin, potrivit informațiilor comunicate de europarlamentarul Cristian Terheș pe pagina sa oficială de Facebook. 

Curtea de Apel Cluj a anulat certificatul verde COVID-19 și continuarea stării de alertă

Avocații clujeni Mikolt Kapcza și Gabriel Marin au inițiat o acțiune în instanță pentru anularea hotărârilor de guvern care impun continuarea stării de alertă în România, precum și instituirea certificatului verde COVID-19. Hotărârile au fost anulate în primă instanță, ceea ce înseamnă că decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

În cazul în care anularea hotărârilor de guvern rămâne definitivă, „întregul Guvern este grup infracțional organizat cve a comis infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată”, a scris europarlamentar PNȚCD Cristian Terheș pe Facebook.

Ce obligații are Guvernul, în cazul în care decizia rămâne definitivă

„Camera Deputaților are obligația, în același context, să respingă abjecția impunerii Certificatului Verde Digital și să redea românilor dreptul să-și exercite libertățile fără condiționări.

Nu în ultimul rând, Parlamentul are obligația să demită prin moțiune de cenzură acest guvern PNL trădător condus de Florin Cîțu, guvern care a îngrădit abuziv drepturile românilor.

Lupta pentru libertate continuă! E important sa înțelegeți fiecare ca aceasta lupta e una perpetuă”, a notat Cristian Terheș.

Potrivit oficialului, pe data de 2 octombrie se organizează protest în municipiul București pentru protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: