Evenimentul Zilei > International > Decizie inedită. Școlile care vor implementa toalete speciale pentru elevii transgender. Vor exista și sancțiuni
Decizie inedită. Școlile care vor implementa toalete speciale pentru elevii transgender. Vor exista și sancțiuni

Decizie inedită. Școlile care vor implementa toalete speciale pentru elevii transgender. Vor exista și sancțiuni

Consiliul Local din orașul Brighton, Anglia, vrea să implementeze un nou proiect - Toalete pentru Toți - care să vină în sprijinul copiilor transgender.

Unitățile școlare din orașul Brighton, Anglia, ar putea implementa „toalete pentru toți”, pe fondul sprijinirii copiilor și tinerilor transgenderi, dar și a respectării noilor ghiduri educaționale. Un nou paragraf adăugat în ghidurile educaționale promovate de către Consiliul Local al orașului arată că sistemul educațional trebuie să „furnizeze elevilor și studenților o multitudine de opțiuni de acces la toalete”.

Noile prevederi sugerează că autoritățile educaționale trebuie să pună la dispoziția elevilor „blocuri de toalete (…) cu coșuri de gunoi pentru produsele menstruale în fiecare cabină (toalete pentru toți)”.

Toalete pentru toți – o nouă soluție pentru minorii care nu își cunosc sexualitatea

Ghidul în cauză arată că toaletele separate, dedicate fetelor și băieților, nu vor fi înlăturate, însă elevii transgender trebuie să aibă la dispoziție opțiunea de a se folosi de toalete conforme cu identitatea lor sexuale.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: