Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie grea pentru români. Ambasada SUA tocmai a anunțat. Nu se mai poate face nimic
Decizie grea pentru români. Ambasada SUA tocmai a anunțat. Nu se mai poate face nimic

Decizie grea pentru români. Ambasada SUA tocmai a anunțat. Nu se mai poate face nimic

Trăim vremuri tulburi, iar evoluția virusul SARS-Cov-2 ne dă toate planurile peste cap. Dacă aveai pregătită o vizită în Statele Unite ale Americii și nu ai obținut încă viza, poți să îți iei adio de la visul american. Ambasada SUA din București tocmai a anunțat că toate programările pentru vizele de turism și afaceri se vor anula. Motivul este numărul mare de infectări din ultimele zile din România.

Anunțul făcut de membrii Ambasadei nu fac referire doar la faptul că nu se vor mai putea face programări, ci mai mult de atât. Anulează tot ceea ce aveau în așteptare, indiferent că vorbim despre viza de turism sau cea de afaceri. Totuși ei nu își stopează de tot programul. Există persoane care mai au o șansă la visul american, fiind acceptate doar vizele în regim de urgență, cele pentru deplasări absolut esențiale.

Conform anunțului oficial al celor de la Ambasada SUA din România, nu se acceptă cereri pentru turism, întâlniri de afaceri sau vizitarea prietenilor sau a familiilor. Singurele vize care se vor acorda în perioada următoare sunt cele pentru sprijin acordat infrastructurii critice din America sau urgențele medicale. Aceste măsuri radicale au fost luate din cauza ratei crescute a infectărilor cu SARS-Cov-2 din România.

“Din cauza condițiilor locale și creșterea rapidă a cazurilor de infectare cu virusul COVID în România, din păcate, va trebui să anulăm toate programările pentru vizele de turism/afaceri. Vom continua să acceptăm programări în regim de urgență pentru deplasările esențiale. Nu luam în considerare cererile pentru călătorii în scop turistic/de afaceri (vacanță, vizitarea familiei, întâlniri de afaceri etc.). Deplasările esențiale sunt cele cu scopul de a sprijini infrastructura critică din S.U.A. sau urgențe medicale.”, se arată în comunicatul oficial al celor de la Ambasada SUA de la București.

Avem parte și de o veste bună pentru cei care au plătit deja taxa pentru viză

Comunicatul oficial din partea Ambasadei vine și cu o veste bună pentru cei care au achitat deja taxa pentru interviu. Conform informațiilor, această taxă rămâne valabilă pentru o perioadă de un an sau, după caz, până la data de 30 septembrie 2022. Ambasada SUA de la București este conștientă de nemulțumirile românilor, însă consideră că aceasta este cea mai bună soluție pe care o pot lua având în vedere criza sanitară din România.

“Pentru solicitanții care au plătit deja taxa de interviu (MRV), aceasta rămâne valabilă timp de un an de la data efectuării plății sau până la data de 30 septembrie 2022, luându-se în considerare termenul cel mai îndepărtat. Înțelegem neplăcerile și frustrarea cauzate, de aceea facem tot posibilul pentru a acomoda persoanele care trebuie să călătorească, dar, în același timp, reducând riscul pentru angajați și aplicanți. Vom continua să oferim cât mai multe servicii posibile, luând în calcul situația curentă, și vom reevalua/redeschide cât de repede posibil”, se mai arată în comunicatul oficial.