Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie de ultimă oră în MAI. Cum au fost schimbați din funcții șefii de la Jandarmeria Română
Decizie de ultimă oră în MAI. Cum au fost schimbați din funcții șefii de la Jandarmeria Română

Decizie de ultimă oră în MAI. Cum au fost schimbați din funcții șefii de la Jandarmeria Română

Decizie de ultimă oră la niveelul MAI. Foștii șefi din conducerea Jandarmeriei Române au fost schimbați din funcție

Jandarmeria Română va avea o nouă conducere. În premieră, evz.ro a aflat și motivele schimbării fostei conduceri.

Prsactic, actualul șef, colonel Bogdan Enescu, împuternicit Inspector general al Jandarmeriei Române, va fi înlocuit cu Alin Mastan, adjunct al șefului Jandarmeriei Capitalei.

Totodată, rămâne la post Gheorghe Marian Brancoveanu, în funcția de adjunct al inspectorului general.

În schimb, în structura de conducere a Jandarmeriei Române ar putea ajunge Alexandru Toba, șeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gl. bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin.

El revine, în București, pe aceeași funcție de pe carea fost detașat la Caraș-Severin.

Alexandru Toba a fost adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti în perioada mitingurilor #Rezist din Capitală.

Colonelul Alin Mastan a fost împuternicit în funcția de șef interimar al Jandarmeriei Române și îl înlocuiește pe Bogdan Enescu, căruia i-a expirat împuternicirea. Enescu a fost pus sub învinuire de DNA în urmă cu două săptămâni.

Reacția oficială a MAI

Un comunicat al MAI precizează că, „având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de inspector general al Jandarmeriei Române„.

De asemenea, se prcizează în comunicat, „cu aceeași dată, ministrul afacerilor interne a dispus împuternicirea în funcția de prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major a colonelului Uzlău Liviu, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din I.G.J.R”.

„Alin Mastan  a fost, până în 1 februarie 2017, şef al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, când a fost detaşat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii în funcţia de prim adjunct al directorului general”.

Colonelul Alexandru Tobă a preluat conducerea Inspectoratului de Jandarmi Caraș-Severin, ca urmare a Ordinului inspectorului general al Jandarmeriei Române, la data 1 iulie 2018, de la lt. col. Ionel Dina-Mănoiu, devenit adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii.

 


Șeful Jandarmeriei Române, rechemat la DNA! Trebuie să dea urgent explicații

Vela își apără subalternii din Jandarmerie: „Huliganilor le-am dat cartonaș roșu!”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: