Acesta va sta în arest încă 30 de zile, potrivit deciziei Tribunalui Brașov. Aceeași hotărâre a fost luată și în cazul celorlalți doi inculpați, Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, și cetățeanul englez Thomas Lishmann, șamanul ceremoniilor. Decizia magistraților de la Tribunalul Brașov nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Brașov.

„Invit lumea să citească despre ayahuasca, înainte să vorbească despre ayahuasca, repet să citească. Nu este o plantă ilegală. Eu sunt nevinovat. Nu am făcut niciun ban“, a declarat, în decembrie, Gelu Oltean.

Unul dintre martorii citați, după momentul arestării chestorului Gelu Oltean, este Bogdan Vlădău. Redacția Evenimentul Zilei i-a transmis lui Bogdan Vlădău un mesaj pe pagina oficială de facebook, prin care i-a cerut un punct de vedere, dar acesta a tăcut. Mesajul a fost transmis joi, 2 ianuarie 2020, și a fost citit de vedetă. Redactorul EVZ a mai trimis un alt mesaj, luni, 6 ianuarie 2020, de data asta pe contul personal al lui Bogdan Vlădău, dar și acesta a rămas fără răspuns.

În schimb, Bogdan Vlădău a vorbit în fața procurorilor DIICOT Brașov, în data de 17 decembrie 2019, când a fost audiat în calitate de martor. Astfel, Bogdan Vlădău a dezvăluit o informație care nu se cunoștea până acum, și anume că la ceremonia unde participanții s-au drogat cu Ayahuasca, au fost prezenți doi ”șamani”, și nu doar unul cum se știa până în prezent.

Te-ar putea interesa și: