Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie de ultimă oră a Romprest. Va colecta și va stoca temporar deșeurile de la cele 4 spitale de urgență din sectorul 1. ”Facem eforturi majore să evitam escaladarea situației”
Decizie de ultimă oră a Romprest. Va colecta și va stoca temporar deșeurile de la cele 4 spitale de urgență din sectorul 1. ”Facem eforturi majore să evitam escaladarea situației”

Decizie de ultimă oră a Romprest. Va colecta și va stoca temporar deșeurile de la cele 4 spitale de urgență din sectorul 1. ”Facem eforturi majore să evitam escaladarea situației”

În plină criză a gunoaielor generate de primarul Clotilde Armand în sectorul 1, pentru evitarea agravării situației, Romprest anunță că vine în sprijinul cetățenilor și face eforturi să colecteze și să stocheze temporar, pe cheltuială proprie, gunoiul de la spitalele, considerate obiective strategice, aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1.

Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgentă Chirurgie Plastică, Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” și  Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

Gestul de ajutor al serviciului de salubritate vine ca urmare a apelului disperat al cadrelor medicale, pacienților, dar și al locuitorilor din sector.

Soluția găsită este una de urgență și temporară, nu o rezolvare a situației, iar Romprest face apel la Consiliul Local al Sectorului 1, partenerul contractual, să înțeleagă imporțanta derulării în regim de continuitate a activităților serviciului de salubritate și să facă la rândul lui eforturi pentru deblocarea plăților

”În condițiile în care operatorii autorizați ai activităților de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea, din cauza faptului ca Autoritatea contractantă nu a achitat serviciile prestate, situatie care a dus la blocarea capacitatilor de colectare si transportale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 si deci la imposibilitatea de a presta, Compania Romprest Service SA anunță ca va face efortul de a colecta si stoca temporar, pentru o perioada limitata, deseurile de la cele 4 obiective strategice de sanatate publică din sector”, anunță Romprest.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: