Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie catastrofală pentru SOV. Speranțe aproape nule pentru fostul milionar Vântu
Decizie catastrofală pentru SOV. Speranțe aproape nule pentru fostul milionar Vântu

Decizie catastrofală pentru SOV. Speranțe aproape nule pentru fostul milionar Vântu

Celebrul Sorin Ovidiu Vântu a sperat până în ultima clipă că va fi eliberat din închisoare, dar a primit o veste tristă.

După aproape doi ani de la momentul în care a fost închis, Sorin Ovidiu Vântu a mers, miercuri, în fața unui judecător de la Judecătorului Sectorului 5, București, pentru a solicita aprobarea liberării condiționate din penitenciar.

După ce au prezentat instanței toate argumentele care duc la ideea că Vântu a fost un deținut model și că a participat la cursurile de reabilitare, care au loc în penitenciare, toată lumea spera că acesta va fi eliberat din închisoare.

Verdictul magistratului a fost exact pe dos. „În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală respinge propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la petentul condamnat Vîntu Sorin Ovidiu ca neîntemeiată. Stabileşte termen de reiterare a cererii în Comisia pentru liberare condiţionată la data de 20.09.2020. În baza art. 275 alin. 2 din Cod procedură penală obligă petentul condamnat la plata sumei de 350 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Măsura dispusă se comunică Administraţiei locului de deţinere a petentului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 08.01.2020”, se arată în decizia instanței.

Verdictul poate fi atacat cu apel la Tribunalul București. Dacă din nou, verdictul va fi unul nefavorabil, Vântu va mai putea depune o cerere de eliberare condiționată abia în luna septembrie 2020.

Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat la 11 ani de închisoare și a fost închis la Penitenciarul Rahova. Judecătorii au dispus contopirea unor sentințe primite de SOV, una de zece ani de închisoare pentru fraudarea Asociației Salariaților de la Petrom, o alta de opt ani de închisoare, din dosarul FNI, una de șase ani și două luni pentru falimentarea companiei Petromservice.

Sorin Ovidiu Vântu a executat în trecut mai mulți ani de închisoare, care s-au scăzut din pedeapsa de 11 ani. Mai mult, acesta are peste 60 de ani iar legea prevede că aceste persoane execută doar patru luni la an, ceea ce înseamnă că de la momentul reîncarcerării sale, din aprilie 2018, SOV a mai executat alți cinci ani.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: