Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie care scoate din minți bucureștenii. Se întrerupe apa caldă
Decizie care scoate din minți bucureștenii. Se întrerupe apa caldă

Decizie care scoate din minți bucureștenii. Se întrerupe apa caldă

Zeci de români vor rămâne fără apă caldă în București. Principalul furnizor de apă caldă și încălzire din Capitală, Termoenergetica, măsura va fi aplicată până pe data de 24 august 2021.

Localnicii din aproximativ 50 de clădiri de imobile din București vor rămâne fără apă caldă, potrivit ultimului anunț al Termoenergetica. Situația se va semnala de luni, 9 august, până pe data de 24 august, marți, la ora 24.00, în Sectorul 6 din Capitală.

Lucrările din cauza cărora trebuie întreruptă apa caldă se referă la înlocuirea unei conducte pe Magistrala 1 Vest din sectorul amintit și vor fi efectuate în zona străzii Valea Ialomiței din Sectorul 6.

Se întrerupe apa caldă în Sectorul 6

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) a anunțat că, începând de luni, 9 august, de la ora 10.00, se încep lucrările de înlocuire a aproximativ 40 de metri de conductă, armături de diverse dimensiuni și a patru compensatori de la Magistrala 1 Vest, aflată în Sectorul 6 din București.

„Furnizarea apei calde pentru un număr de aproximativ 50 blocuri va fi sistată până marți, 24 august 2021, ora 24:00”, au comunicat reprezentanții Termoenergetica.

Lucrare deosebit de importantă. De ce se întrerupe apa caldă

Potrivit sursei citate, lucrarea de înlocuire a conductei este foarte importantă pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic în cartierul Drumul Taberei, în viitorul sezon de vară.

„De asemenea, este important de subliniat că, prin poziția pe care o are această porțiune de magistrală, lucrările nu pot fi executate decât în perioada de revizie a CET Vest”, au mai informat reprezentanții furnizorului de apă caldă și încălzire din București.

Nu este prima dată când bucureștenii se află într-o astfel de situație. Mai mult decât atât, Capitala se confruntă cu riscul de a rămâne fără apă caldă şi căldură din cauza crizei de la ELCEN, principalul producător de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire al București. Ameninţată cu sistarea furnizării de gaze, ELCEN solicită insistent ca Termoenergetica să îi plătească sumele restante.

Pe data de 21 mai, primarul Nicuşor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a acumulat datorii de 400 milioane lei către Compania Municipală Termoenergetica. Suma reprezintă contravaloarea subvenţiei pentru energia termică livrată populaţiei, însă această întârziere va fi recuperată, având în vedere că în perioada verii subvenţia este mult mai mică.