Evenimentul Zilei > Sport > Decizie-bombă luată de conducerea echipei CFR Cluj. Ardelenii au mari probleme financiare, jucătorii sunt neplătiți
Decizie-bombă luată de conducerea echipei CFR Cluj. Ardelenii au mari probleme financiare, jucătorii sunt neplătiți

Decizie-bombă luată de conducerea echipei CFR Cluj. Ardelenii au mari probleme financiare, jucătorii sunt neplătiți

CFR Cluj urmează să intre în insolvență, anul viitor, după ce vor primi licența pentru stagiunea 2022-2023. Ardelenii au mari probleme financiare.

CFR Cluj, campioana României, are mari probleme financiare și vrea să intre în insolvență. Oficialii echipei din Gruia aude gând să înceapă procedura de insolvență în primăvară sau în vară, pentru a putea trece peste datoriile apărute în ultima perioadă, din cauza rezultatelor slabe din Europa, dar și a unor greșeli de management, conform gsp.ro.

Această procedură de insolvență urmează să fie demarată după ce ardelenii vor primi licență pentru sezonul viitor, mai notează sursa citată. Și în trecut, CFR Cluj a mai avut probleme financiare, a intrat în insolvență în 2015 și a ieșit din această stare în anul 2017, după doi ani și trei luni.

Clubul a mai avut probleme financiare și a intrat în insolvență în anul 2015

La vremea respectivă, finanțatorul Neluțu Varga a plătit datorii de aproximativ 5 milioane de euro și a repus clubul pe picioare. În prezentă, jucătorii campioanei din Liga I sunt neplătiți de 3 luni.

În februarie 2015, CFR Cluj a intrat oficial în insolvență. La acea vreme, Tribunalul Comercial Cluj a admis cererea formulată de club şi a dispus începerea procedurii de insolvenţă. Datoria pe care ardelenii o aveau la acel moment era în jur de 20 de milioane de euro, dar mai bine de jumătate din această sumă era către stat.

Dacă vor intra din nou în insolvență, ardelenii vor pierde mulți bani, pentru că nu vor pute să joace în cupele europene

La finalul anului trecut, conform actelor oficiale, CFR figura cu o datorie de 19,5 milioane de euro. Peste 50% din sumă era, de fapt, creanța propriului patron, care și-a înregistrat în acte toate sumele introduse în club sub formă de împrumuturi.

Dacă CFR ar intra din nou în insolvență, asta ar însemna că formația pregătită de Dan Petrescu nu ar putea să evolueze în cupele europene. Ceea ce ar duce automat la pierderi financiare la visteria echipei din Gruia.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.