Decizia RADICALĂ a lui TĂRICEANU: „CORECT din partea mea este să PROCEDEZ AȘA”

Decizia RADICALĂ a lui TĂRICEANU: „CORECT din partea mea este să PROCEDEZ AȘA”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis să renunțe la Serviciul de Protecție și Pază ca urmare a declarațiilor vicepremierului Paul Stănescu.

Tăriceanu a declarat că a decis să nu mai folosească SPP după ce vicepremierul Paul Stănescu a făcut o serie de declarații referitoare la șeful SPP, Lucian Pahonțu, pentru că i-au ridicat „o serie de semne de întrebare”, informează Agerpres.

„Ceea ce a declarat domnul viceprim-ministru Paul Stănescu a apărut şi în spaţiu public şi am aflat şi personal de la dânsul. Aceste lucruri m-au pus pe gânduri şi mi-au ridicat o serie de semne de întrebare. La aceste semne de întrebare, reacţia mea a fost cea pe care o cunoaşteţi, am decis să suspend folosirea serviciilor SPP. Nu am un serviciu de informaţii propriu şi nici nu am o afecţiune deosebită pentru un lucru în afara cadrului instituţional cu informaţii care parvin pe alte surse. Deci, nu am posibilitatea să verific, dar declaraţiile domnului Stănescu mi-au ridicat o serie de semne de întrebare şi am considerat că până la clarificarea acestei situaţii de către comisie, corect din partea mea este să procedez aşa cum am decis la momentul respectiv. Nu cunosc persoana care i-a relatat domnului Stănescu episodul”, a declarat Tăriceanu în cadrul audierii din Comisia parlamentară care verifică posibile implicări ale SPP în activitatea partidelor politice.

Tăriceanu a povestit și episodul de la Băneasca, unde, împreună cu mai mulți lideri politici, l-au așteptat pe fostul premier Grindeanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fusese organizată o reuniune de lucru, era o chestiune mai degrabă informală, la care era aşteptat, aş spune, ca personaj-cheie în această discuţie, premierul de la acea dată, domnul Grindeanu. Noi ne-am strâns, am aşteptat un sfert de oră, o jumătate de oră, după care am început să avem o oarecare nervozitate că stăm şi aşteptăm pe cineva care nu soseşte. După vreo oră am încercat să aflăm ce se întâmplă şi cred că l-am rugat pe ofiţerul meu de pază de la SPP să ia legătura cu colegul lui care era afectat domnului Grindeanu. Şi într-o primă fază a venit şi ne-a spus că domnul Grindeanu nu e disponibil şi după aceea l-am rugat să se ducă din nou şi să insiste să ni-l dea la telefon ca să putem vorbi cu el. Şi la a doua încercare de a lua legătura telefonic, ofiţerul SPP al domnului Grindeanu nu a mai răspuns. S-a terminat, să zic aşa, demersul nostru de a încerca să luăm legătura cu domnul Grindeanu. Am zis că, cine ştie, are o întâlnire, ceva. Am mai aşteptat o oră, două. A durat cred că mai mult de cinci ore până când Grindeanu a dat un telefon (...). Indiferent dacă eşti demnitar şi ai întâlnire cu subordonaţii şi nu poţi să vii, tu îmi dai un mesaj şi ne spui: dom-le, nu mă aşteptaţi de caraghioşi, că am treabă, nu pot să vă spun ce, că sunt prim-ministru şi nu trebuie să vă dau socoteală, dar nu mai aşteptaţi. Noi eram colegi politici în alianţă şi sigur că ar fi fost normal să fim înştiinţaţi că nu poate veni la acea întâlnire şi să nu stăm să aşteptăm degeaba”, a spus Tăriceanu.

Paul Stănescu a declarat cu ceva timp în urmă ca șeful SPP, Lucian Pahonțu, i-a transmis „printr-un prieten” că liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi „executat” iar el va putea prelua „și partidul chiar”.

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat, marți, de la ora 13.00, în comisia SPP, acesta confirmând participarea, în contextul în care fostul director al SPP Dumitru Iliescu a declarat, la audierile de săptămâna trecută că Serviciul trebuia să ia măsuri în cazul supravegherii președintelui Senatului.