Decizia în cazul "Bica avocat", amânată pentru luna septembrie.

Fosta șefă a DIICOT află la toamnă dacă își va deschide sau nu cabinet de avocatură. Ea a depus o cerere de includere în Tabloul avocaților din cadrul Baroului Dolj, iar Consiliul instituției a amânat astăzi decizia.

Membrii Consiliului Baroului Dolj au amânat decizia referitoare la solicitarea Alinei Bica de a fi inclusă în Tabloul avocaților și de a exercita profesia de avocat pentru luna septembrie. Potrivit avocatura.com,  aceasta nu avea actele complete. "Consiliul Baroului Dolj, întrunit în ședința din data de 20 august 2015, a hotărât amânarea soluționării cererii formulate de doamna Bica Alina - Mihaela, prin care solicită înscrierea pe Tabloul avocaților definitivi cu drept de exercitare a profesiei, pentru ședința din data de 24 septembrie 2015, în vederea completării dosarului cu actele necesare", se arată într-un comunicat al Baroului Dolj.

Nu vrea să stea pe banii părinților

Aflată la Curtea Supremă unde a contestat măsura controlului judiciar, Alina Bica a spus că aşteaptă decizia Consiliului Baroului Dolj, precizând că trebuie să lucreze, pentru că de nouă luni nu are o sursă de venit.

"Bănuiesc că nu pot să stau pe banii părinţilor. Nu am un venit, în pofida a ceea ce s-a spus şi s-a comentat la televizor, stau într-un apartament de 50 de metri pătraţi, cu o rată de 400 de euro pe lună, pe care, dacă nu o plătesc, mă dau afară. Cu tot respectul, trebuie să lucrez, nu am ce să fac şi nu am ... Nu doresc să discut despre lucrurile astea, că nu am nevoie de simpatia nimănui, e problema mea personală şi intenţionez să mi-o descurc", a adăugat Bica.

Suspendată din funcție și demisionară

Bica a fost procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din mai 2013 până în noiembrie 2014, când a demisionat din funcţie. Ea a fost magistrat din 1996, fiind suspendată, în 16 decembrie 2014, din funcţia de procuror al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, măsura fiind luată de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii sale în judecată.

În dosarul "Bica 1", fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2", în care a fost trimisă în judecată în 25 februarie, alături de Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.

Intervenții în dosare

Bica este acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro. Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Bica a fost arestată în perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.