Chris Edelson, profesor de științe politice la Universitatea din Washington, relativizează: „Această mică creștere (de aproximativ 4 puncte în două săptămâni) este tipică și mai slabă decât cele 35 de puncte de creștere pentru George W. Bush, după 11 septembrie. Trump rămâne sub bara de 50% în favoarea sa”.

Cu o omenire aflată în impas și cu o economie americană apreciată deja în recesiune, principalul argument al lui Donald Trump pentru realegerea sa a picat. Cu mai mult de 3,3 milioane de cereri de ajutor de șomaj noi într-o săptămână, el a avertizat că o izolare prea lungă ar putea „distruge” Statele Unite. Și a acuzat mass-media că „este principala forță care a împins țara să rămână închisă cât mai mult timp” , sperând că aceasta va reduce „șansele sale electorale”.

Nerăbdător, arborând o șapcă de Commander in Chief, Trump a vorbit despre o posibilă ridicare a restricțiilor pentru duminica de Paște, 12 aprilie. Confruntat cu criticile oamenilor de știință, el a jurat, joi, că decizia va fi luată de la caz la caz în fiecare stat de către guvernatori, în funcție de situația de sănătate.

Doug Heyes consideră că doar retroactiv vom ști dacă coronavirusul l-a ajutats electoral pe Trump sau și-a torpilat șansele: „În cele din urmă, alegătorii vor trebui să judece dacă acțiunile sale au îmbunătățit situația sau au înrăutățit-o”.

PAGINA ANTERIOARA