Fotograful Dinu Lazăr a analizat fotografiile care au fost publicate pe site-ul joscenzura2014.wordpres.com (şters ulterior de autorii săi) şi cadrele din care au fost făcute pozele. Astfel, fotograful, care a studiat zona cu ajutorul Google Street View, remarcă faptul că poza în care Elena Udrea şi Alina Bica apar ieşind de la magazinul Un Jour Ailleurs, aflat pe Rue Halévy, nu putea fi făcută decât din interioul Operei, de la etajul 2, un loc unde nu are acces oricine.

Aceeaşi observaţie o face şi jurnalistul Vlad Petreanu. "Un singur fotograf sugerează o operaţiune ostilă de supraveghere, bine pusă la punct, cu oameni care ştiau perfect topografia zonei şi traseele interioare ale clădirii – şi aveau acces fără restricţii, imediat, în punctele de staţie", scrie şi Vlad Petreanu, pe blogul său.

Vlad Petreanu preia analiza fotografului Dinu Lazăr şi, folosindu-se tot de Google Street View, sugerează faptul că pozele ar fi fost realizate chiar din mansarda Operei, "sus de tot, inclusiv pentru ca fotograful să poată ţinti pe deasupra autocarelor care stau mai mereu pe străduţa respectivă". În opinia jurnalistului, printre cele 60 de imagini publicate joi, există şi alte fotografii care ar fi fost dintr-o maşină şi altele dintr-o clădire.


Elena Udrea şi Alina Bica, ieşind de la magazinul Un Jour Ailleurs, aflat pe Rue Halévy


Clădirea Operei, de unde ar fi fost făcută fotografia de mai sus
FOTO: http://www.petreanu.ro

În ceea ce priveşte calitatea pozelor, în opinia lui Dinu Lazăr acestea ar fi fost realizate cu un aparat foto compact cu un zoom 50x sau 100x, a mai spus Dinu Lazăr.

Cine este autorul care a publicat pozele cu Elena Udrea şi Alina Bica? EVZ oferă recompensă celui care oferă informaţii

Te-ar putea interesa și: