Evenimentul Zilei > International > De unde ataca Hamas, Israelul. 14 lansatoare de rachete, găsite în curtea unei școli din Fâșia Gaza
De unde ataca Hamas, Israelul. 14 lansatoare de rachete, găsite în curtea unei școli din Fâșia Gaza

De unde ataca Hamas, Israelul. 14 lansatoare de rachete, găsite în curtea unei școli din Fâșia Gaza

Agenția pentru refugiați palestinieni a Organizației Națiunilor Unite a condamnat construcția unui tunel sub o școală pe care o operează în fâșia centrală Gaza, care a fost aparent vizată de Forțele de Apărare ale Israelului în timpul bătăliei de 11 zile dintre Israel și grupul terorist Hamas de luna trecută.

Potrivit Agenției Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA), atacurile israeliene asupra complexului din cartierul Rimal al orașului Gaza – acasă la Școala de băieți pregătitoare UNRWA Zaitoun „A” și Școala elementară de băieți „A” – au avut loc pe 13 și 15 mai, când complexul era gol.

„Din fericire, niciunul dintre persoanele strămutate nu se afla în interiorul școlii în momentul grevei și nu au fost cauzate răni fizice”, a declarat agenția ONU vineri într-un comunicat.

Școlile UNRWA din Gaza au fost folosite în trecut pentru a stoca și lansa rachete în Israel, în special în timpul războiului din Gaza din 2014.

În 2017, agenția a mai spus că a găsit un tunel Hamas săpat sub una dintre școlile sale.

Rachete Hamas în curtea unei școli din Fâșia Gaza

O fotografie realizată cu o dronă israeliană a prezentat 14 lansatoare de rachete subterane în curtea unei școli din Fâșia Gaza, care au fost folosite de grupurile teroriste palestiniene în timpul conflictului din mai dintre Forțele de Apărare Israeliene și Hamas.
Cu toate acestea, întrucât școlile din Gaza au fost utilizate în mod regulat ca centre de refugiați în perioadele de conflict, politica oficială a FDI este de a evita lovirea lor, dacă nu este necesar, scrie timesofisrael.com.

„Instalațiile Agenției, la fel ca toate facilitățile Organizației Națiunilor Unite, sunt marcate ca atare și arborează un pavilion al Organizației Națiunilor Unite pe acoperiș. UNRWA împărtășește periodic coordonatele tuturor instalațiilor sale cu autoritățile israeliene relevante și, în perioade de conflict, coordonatele adăposturilor de urgență desemnate sunt împărtășite zilnic ”, a spus UNRWA.

Potrivit agenției ONU, după încheierea luptelor, anchetatorii au fost trimiși la școală și au descoperit ceea ce părea a fi un tunel sub complex.

Hamas, a spus că cel puțin 243 de palestinieni au fost uciși, inclusiv 66 de copii și adolescenți, cu 1.910 persoane rănite. Armata israeliană a susținut că a ucis aproximativ 225 de agenți teroriști și că numărul morților palestinieni a fost de fapt considerabil mai mare decât s-a raportat. De asemenea, se spune că unele dintre victimele civile au fost cauzate de rachetele Hamas care au căzut scurt și au aterizat în Fâșie.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: