În Parcul Naţional din Capitală începe Festivalul Haiducilor. Se va pregăti cel mai mare cârnaţ haiducesc. El va avea peste 30 de metri și va fi preparat din 30 de kilograme de carne de de oaie, vită şi vânat şi asezonat cu condimente fel de fel. După pregătirea lui, va fi vândut “la metru”.
Şi, pentru că va fi un ospăţ dedicat în exclusivitate haiducilor, potrivit organizatorilor, bucătarii vor pregăti cele mai delicioase sortimente de mâncare: tocană de mistreţ la ceaun, oaie înăbuşită la ceaun, pastramă în unt, purcei de lapte la cuptor, gâşte şi raţe la cuptor, berbecuţi la proţap, bulz ciobănesc, mămăligă în pături şi alte bunătăţi, ce vor încânta papilele gustative ale oricărui gurmand.
De asemenea, se vor pregăti plăcinte şi cozonaci specificie tuturor zonelor ţării: plăcinte poale’n brâu, plăcinte creaţe de Maramureş servite cu horincă „de la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, stropite din belşug cu must proaspăt stors şi vin în căni de lut, cum îi place haiducului.
Iar, pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii, care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primele ore, dar nici berea, care va curge din belşug. Meşterii populari vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual, iar pentru cei mici, am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea care începe vineri dimineață și se va termina duminică seară.