Evenimentul Zilei > Social > De râsul lumii! CIA poate face orice cu electronicele noastre, dar nu-și apără secretele!
De râsul lumii! CIA poate face orice cu electronicele noastre, dar nu-și apără secretele!

De râsul lumii! CIA poate face orice cu electronicele noastre, dar nu-și apără secretele!

Centrul de informare cibernetică (CCI) al CIA a fost atât de ocupat să elaboreze metode de a ne spiona cu ajutorul propriilor noastre telefoane și televizoare inteligente, încât a uitat de propria securitate a informațiilor, se arată într-un raport al agenției.

Așa se face  că un angajat CIA a furat mai bine de  34 de terabiți de informații. Toate documentele sustrase de la CIA au fost publicate de WikiLeaks în primăvara lui 2017. Potrivit unui raport creat de WikiLeaks Task Force de la CIA în 2017, raport care a fost dat publicității marți de senatorul Ron Wyden, “CCI a acordat prioritate construirii armelor cibernetice în detrimentul securizării propriilor sisteme”,

Scurgerea de date secrete către WikiLeaks a fost cea mai mare din istoria CIA și a inclus informații despre instrumentele de hacking utilizate de agenție.Pentru ca penibilul să fie complet, din cauza eșecurilor de a rezolva vulnerabilitățile din sistemele IT, dacă WikiLeaks nu ar fi făcute publice informațiile furate, CIA „ar fi putut să nu știe încă despre pierderea lor“, se arată în raport.

Nu vă grăbiți să-i considerați pe cei de la CIA niște imbecili în ceea ce privește armele cibernetice. CIA are un arsenal uriaș de instrumente pe care îl  folosește împotriva adversarilor. Nu numai că agenții pot să ne spargă smartphone-urile și să obțină de acolo toate datele care îi interesează, dar pot afla tot ce vorbim în casă transformând  televizoarele noastre inteligente în dispozitive de ascultare.  Au chiar posibilitatea de a programa Samsung Smart TV să continue să arate că nu e în funcțiune în timp ce ne înregistrează conversațiile.

Chiar în cele  24 de documente care au fost publicate de WikiLeaks,  începând de  pe 7 martie 2017  se arată că  că CIA e capabilî să-și mascheze atacurile cibernetic, astfel încât vina să cadă pe un hacker străin.


Iranul l-a prins pe spionul care a pus CIA și Mossad-ul pe urmele lui Soleimani

Loialitate față de Donald Trump. Numire surpriză la conducerea serviciilor de informații americane


 

„Codul sursă arată că Marble are exemple de testare nu doar în engleză, ci și în chineză, rusă, coreeană, arabă și farsi. Acest lucru ar permite un joc dublu de atribuire criminalistică, de exemplu pe ideea că limba vorbită de creatorul de malware nu este  engleza americană, ci, de exemplu, chineza”. Mai mult, hackerii CIA au dezvoltat atacuri de succes împotriva celor mai cunoscute programe antivirus

Vinovat pentru uriașa scurgere de informații a fost găsit  fostul informatician al CIA Joshua Schulte, care a fost acuzat de colectare ilegală și transmitere de informațiilor secrete referitoare la apărarea națională.

Până în acest moment, Schulte a fost condamnat pentru alte două acuzații; sfidarea instanței și declarații false făcute în fața FBI. El așteaptă și un proces pentru pornografie infantilă, pentru că în computerele sale a fost găsit un singur document secret, dar peste 10 000 de imagini sexuale cu minori, anunță site-ul zerohedge.com.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: