Evenimentul Zilei > Politica > De necrezut. Guvernul a ignorat necesitatea unei campanii pro-vaccinare. Florin Cîțu nu a alocat bani pentru informarea populației
De necrezut. Guvernul a ignorat necesitatea unei campanii pro-vaccinare. Florin Cîțu nu a alocat bani pentru informarea populației

De necrezut. Guvernul a ignorat necesitatea unei campanii pro-vaccinare. Florin Cîțu nu a alocat bani pentru informarea populației

Guvernul a ignorat necesitatea finanțării unei campanii de informare care să promoveze vaccinarea împotriva COVID-19. Premierul Florin Cîțu a recunoscut că nu a finanțat o campanie de informare publică asupra beneficiilor campaniei de vaccinare.

Premierul demis Florin Cîțu a declarat că în mandatul său nu au fost alocați bani de la buget pentru promovarea campaniei de vaccinare. Florin Cîțu a confirmat afirmațiile șefului Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, Valeriu Gheorghiță. Acesta a reproșat faptul că nu a avut la dispoziție fondurile necesare pentru organizarea unei campanii de informare cu privire la vaccinarea  împotriva COVID.

Florin Cîțu spune acum, că majoritatea acțiunilor de informare și promovare pentru campania de vaccinare au fost realizate pro-bono.

„Majoritatea au fost făcute pro-bono. UNICEF a venit cu o variantă prin care au donat bani. Nu au fost bani de la buget pentru campania de vaccinare de când am fost eu la guvernare. Înainte a fost acel buget, dar doar o parte a fost folosit. N-am mai continuat această variantă”, a spus premierul.

Nuau fost alocați bani pentru informarea populației

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă declara că  structura pe care o conduce nu a avut la dispoziţie fonduri pentru organizarea unei campanii de informare privind beneficiile vaccinării.

„Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ul, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare. Obiectivul campaniei de comunicare şi de informare pe care noi l-am avut încă de la început, din noiembrie, a fost de promovare a încrederii populaţiei în ştiinţă şi în sistemul medical, în medici, tocmai pentru că pandemia este o problemă medicală”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă duminică, la B1 Tv.

El a reclamat campania anti-vaccinare foarte prezentă în spaţiul public în România, inclusiv la radio sau televiziuni.

„Este o problemă de sănătate publică şi aş îndrăzni să spun că este o problemă chiar de siguranţă naţională, tocmai de aceea cred că trebuie să fim extrem de precauţi în momentul în care dăm autoritate unor persoane care nu au expertiza necesară să vorbească pe teme… în perioada pandemiei am observat cu toţii că fenomenul de dezinformare a luat amploare foarte mult”, a mai spus medicul.

Sursa foto: EVZ

Cîțu dă vina pe…USR

Zilele trecute, Florin Cîțu a recunoscut, la rândul său, că acțiunile antivacciniștilor au avut mai mult succes în spațiul public. El a dat vina pe aceștia pentru eșecul campaniei de vaccinare.

„Cred că este o problemă în România, campanii anti-vaccinare care sunt făcute de ani de zile este greu să le demontezi în câteva luni de zile. Vedem că sunt legitimate partide care susțin public campanii anti-vaccinare”, a declarat premierul Cîțu.

Diana Șoșoacă
Sursa foto: EVZ

Nici de această dată, în stilul său, Florin Cîțu nu și-a găsit vreo vină. El i-a indicat drept responsabili pe cei de la USR care au votat alături de AUR pentru demiterea guvernului său.

„Eu nu am văzut de exemplu de la liderii USR PLUS care azi sunt aliați cu cei de la AUR să zică ceva că liderul celor de la AUR spune că nu se vaccinează și nu se va vaccina niciodată. Nu i-am văzut pe domnii Barna și Cioloș să iasă să spună că ceea ce face acel domn este o campanie criminală împotriva românilor”, a mai spus Florin Cîțu.