Evenimentul Zilei > Politica > De la Bruxelles, Iohannis le bate obrazul celor de la USR: „Crizatorii au arătat cât de neimportanți sunt”. Va salva Ciucă România?
De la Bruxelles, Iohannis le bate obrazul celor de la USR: „Crizatorii au arătat cât de neimportanți sunt”. Va salva Ciucă România?

De la Bruxelles, Iohannis le bate obrazul celor de la USR: „Crizatorii au arătat cât de neimportanți sunt”. Va salva Ciucă România?

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa USR, vineri, 22 octombrie, de la Bruxelles. Înainte de a participa la reuniunea de la Consiliul European, șeful statului „eșuat” a vorbit despre crizele cu care se confruntă România - cea politică, pandemică și economică. Iohannis a reiterat că avem nevoie de un guvern care să rezolve problemele românilor, precizând că acesta trebuie sprijinit în Parlament de „cei care vor să fie cu noi”.

Klaus Iohannis atacă USR: „O spun foarte franc”

„Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Şi trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorităţi decât în Parlamentul României? Cineva trebuie să guverneze şi cineva trebuie să sprijine Guvernul prin majorităţi. Acesta este calculul politic şi este un calcul pe care l-am făcut pentru România şi pentru români şi aşa se va întâmpla.

Dacă Guvernul va fi în această componenţă un an sau doi sau trei, vom vedea, dar problemele, dragii mei, trebuie rezolvate. Odată şi odată trebuie rezolvate şi cineva trebuie să guverneze”, a spus Klaus Iohannis.

Actuala criză politică din țară a fost declanșată de „unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt”, a spus șeful statului, făcând referire la partidul politic USR. Politicienii nu au reușit, însă, decât să „arate decât ce neimportanţi sunt – ca să o spun foarte franc”, a spus Iohannis.

Guvernul Ciucă trebuie să rezolve problemele României

„Acum am desemnat pe domnul Nicolae Ciucă ca să formeze un Guvern ca să ne apucăm…, ca să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor şi problemele României: pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 şi sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiţie – avem absolută nevoie de o justiţie independentă, corectă, dreaptă -, avem nevoie de schimbări, legile justiţiei sunt încă aşa cum au rezultat ele pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Nu putem să rămânem aşa. Avem nevoie de reformă în administraţie. Avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, avem nevoie în domeniul salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numeşte”, a declarat președintele României.

„Nimeni nu se poate vaccina în locul nostru”

Șeful statului a vorbit și despre evoluția negativă a pandemiei de coronavirus în România. În țară, sub ochii noștri, are loc o adevărată tragedie, o catastrofă. Spitalele sunt arhipline, medicii sunt epuizați, la secțiile ATI nu mai sunt locuri disponibile. Klaus Iohannis a reamintit că România a apelat la Mecanismul European de Sprijin și a primit deja ajutor din partea la opt state europene, însă nimeni nu se poate vaccina în locul nostru.

„Am apelat la Mecanismul European de Sprijin şi am primit deja efectiv sprijin de la opt state europene, alţii s-au declarat deja dispuşi să ne ajute. Este un lucru important şi arată în această situaţie disperată în care suntem că solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci este un fapt. Le-am mulţumit partenerilor şi prietenilor noştri care ne ajută şi vin cu locuri la terapie intensivă, cu medicamente, cu aparate de oxigen şi aşa mai departe şi sar în ajutorul nostru. Însă, noi trebuie să jucăm rolul nostru. Şi aici repet foarte clar: nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm odată şi odată acest lucru.

Uitaţi-vă la alţii, în vestul Europei. Suntem aici, în Bruxelles. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80% – 90% şi au ajuns în ultimele săptămâni puţini oameni la terapie intensivă şi în spitale. Noi de ce nu putem aşa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spaţiul public şi pe Facebook şi vă fac să nu vă vaccinaţi ca să ajungeţi la spital şi la terapie intensivă? Este fundamental eronat. Soluţia este clară, este gratuită, este disponibilă, se numeşte vaccin. Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie! Până atunci avem sprijin din toate părţile, toţi ne ajută, dar să fim serioşi, nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi”, a subliniat Klaus Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: