Evenimentul Zilei > International > De ce votează Musulmanii cu Donald Trump
De ce votează Musulmanii cu Donald Trump

De ce votează Musulmanii cu Donald Trump

Încă din prima sa campanie electorală, Donald Trump a promis că va interzice intrarea în SUA a musulmanilor din mai multe țări, lucru pe care l-a și făcut chiar la începutul mandatului. Totuși, numeroși musulmani votează cu el.

Un sondaj realizat de Social Policy and Understanding Institute, în octombrie, arăta ca sprijinul pentru Donald Trump în rândurile americanilor musulmani a crescut de la 4% în 2016 la 14% acum.

Reporterii Huffington Post au mers să îi întâlnească pe câțiva dintre musulmanii care votează cu Donald Trump în actualele alegeri din SUA..

Yahay Obeid, de 37 de ani, este originar din Yemen. El spune că îi „place 75% din ce face Trump” și îi „displace 25%”. De aceea, consideră că este un lucru perfect național să voteze pentru el.

A votat și nu a avut nimic de pierdut

Najib Abdul-Haqq, un musulman de culoare în vârstă de 58 de ani, a votat de două ori pentru Barack Obama, și de două ori pentru Donald Trump. El povestește că, atunci când Trump i-a întrebat în 2016 pe alegătorii de culoare „Ce aveți de pierdut dacă mă votați pe mine”, nu a putut da nici un răspuns logic, așa că a votat cu Trump.

Acum, el spune că este mai mulțumit de Trump decât de Obama. „Și-a ținut promisiunile în ceea ce privește președinția sa, în ceea ce privește impozitele, reforma penitenciarelor și finanțarea colegiilor și universităților istoric negre”.

Najib sprijină inclusiv „reglementările lui frontaliere stricte, deoarece locurile de muncă ale negrilor sunt primele care suferă de pe urma imigrației ilegale în această țară” și crede că Trump nu este „mai rasist” decât alți președinți americani de dinaintea lui Obama.

Ahmed Elzaree, din Maryland, consideră că Democrații îi „lingușesc pe musulmani” pentru a le obține votul dar nu a fost luată nici o decizie pentru a le întări comunitățile.

Convingerile religioase au apropiat-o de Trump

„Donald Trump își are defectele sale, dar nu cred că Joe Biden se interesează de musulmani mai mult decât el.”

Saba Ahmed, de 35 de ani, a încetat de a mai vota cu Democrații deoarece valorile sale religioase, și mai ales opoziția față de avort, se aflau în conflict cu programul acestui partid. Drept urmare, a devenit Republicană. De atunci, nu mai are nici un conflict cu credința sa.

Ali Hamideh, un mecanic de 32 de ani din New York, este împotriva reglementărilor locale privind vaccinurile. El afirmă că un vaccin i-a îmbolnăvit copilul. De aceea, votează cu Trump în semn de protest față de guvernatorul Democrat Andrew Cuomo.

„Mă simt mai în siguranță cu politicile lui Trump”, spune Hamideh.

Alții spun că votează cu Trump pentru că nu a intervenit militar în nici o țară musulmană, lucru pe care l-au făcut toți președinții recenți de dinaintea lui.