Evenimentul Zilei > Social > De ce unii sunt IREZISTIBILI pentru ȚÂNȚARI. Ce te face țința perfectă pentru insectele | VIDEO
De ce unii sunt IREZISTIBILI pentru ȚÂNȚARI. Ce te face țința perfectă pentru insectele | VIDEO

De ce unii sunt IREZISTIBILI pentru ȚÂNȚARI. Ce te face țința perfectă pentru insectele | VIDEO

Tânțarii sunt atrași de bioxidul de carbon, de căldură și mai ales de bacteriile de pe piele, mirosulul făcând dintr-o persoană ținta preferată a țânțarilor.

Business Insider a realizat un videoclip edificator pentru cei chinuiți de insectele însetate de sânge. O persoană din cinci este ținta perfectă pentru țânțari, iar cele care ne înțeapă sunt femelele deoarece ""au nevoie de sânge uman pentru dezvoltarea viitoarelor ovule".

E bine de ;tiut că tânțarii își reperează prada de la 45 m distanță. Le plac bacteriile de pe piele,așa că bacteriile și, implicit, mirosul, fac dintr-o persoană ținta preferată a țânțarilor însetați.

Bioxidul de carbon, din respirație, de exemplu, este un alt element irezistibil pentru insecte. Cu cât o persoană degajează mai mult CO2, cu atât este mai ușor reperabilă.

Și căldura degajată de corpul uman atrage țânțarii ca un magnet, astfel că atleții sau cei care fac sport în aer liber sunt o țintă predilectă.